Двама служители от техническия персонал на Софийската опера са извършили

...
Двама служители от техническия персонал на Софийската опера са извършили
Коментари Харесай

Служители на Софийската опера са осквернили мемориала в Хирошима

Двама чиновници от техническия личен състав на Софийската опера са направили похищението против Паметника на мира в Хирошима, заяви Българска национална телевизия. Новината е била доказана от шефа на Софийската опера и балет акад. Пламен Карталов. Те към този момент са уволнени и са отвън състава на турнето в Япония. Японската полиция проверява случая.
Три графита оскверниха мемориалния парк. Един от тях е на български и гласи " Локо София ". След края на представлението трупата ще се извини пред публиката.

От управлението на " ФК Локомотив София 1929 АД " остро осъдиха вандалската демонстрация с надписа " Локо София " върху Мемориала на мира в Хирошима. " Подобни прояви на запалянковски пристрастености върху монумент на културата са извънредно грозни и не хармонират с нашите разбирания за фенско държание ", пишат от управлението на клуба.

В изявление за предаването " 12+3 " заместник-директорът на Софийската опера и балет Вера Петрова удостовери, че това са двама осветители от техническия екип, участващ в турнето на културната институция:

" Изразяваме безспорното си отвращение и шок от това осъществено посягане против мемориалния Паметник на мира в град Хирошима и осъждаме този вандалски акт и се разграничаваме безусловно от него. Тези хора ще поемат цялостната административна и правна отговорност в най-тежката ѝ форма. Това беше персоналното разпореждане на акад. Карталов още сега, в който следствието докара до тези, за жалост, неприятни резултати. Няма място за сходни хора в една институция, която 128 години е разнасяла славата на България по целия свят. Те в този момент се разкайват, само че действието е осъществено и те ще си поемат цялата отговорност и там, и тук. Двамата чиновници сега са в полицейския сектор в Хирошима и дават показания и пояснения и ще поемат своята отговорност за действието, което са направили ".

Българското външно министерство осъди вандалския акт. Министерство на вътрешните работи работи с японските управляващи по изясняване на случая, сподели за Хоризонт вътрешният министър Младен Маринов:

“Това е в юрисдикцията на японската полиция, на японската страна, а ние ще спомагаме с каквото можем по линия на интернационалното полицейско съдействие “. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР