Двама служители на руското посолство в афганистанската столица Кабул са

...
Двама служители на руското посолство в афганистанската столица Кабул са
Коментари Харесай

Двама служители на руското посолство в Кабул са загинали при експлозията

Двама чиновници на съветското посолство в афганистанската столица Кабул са починали при терористичния атентат, осъществен тази заран, оповестиха от Министерството на външните работи на Русия.

" В 10.50 часа локално време в непосредствена непосредственост до входа на консулския отдел на дипломатическата задача на Москва в афганистанската столица, незнаен войник детонира взривно устройство. При офанзивата починаха двама чиновници на посолството, има ранени и афганистански жители. Посолството се намира в цялостен контакт с всички служби за сигурност на Афганистан, които организират следствие ", се споделя в формалното известие на съветското Министерство на външните работи. 

Министърът на външните работи Сергей Лавров съобщи, че Москва се надява, че уредниците на терористичния атентат ще бъдат открити в най-скоро време. Мисията в Кабул е усилила своята защита, като са обезпечени спомагателни сили от афгастинанските управляващи, разузнаването и контраразузнаването. 

По информация на РИА Новости, мощната детонация е избухнала в миг, когато съветски посланик е излязъл при чакащите афганистански жители, с цел да им заяви кои от тях са утвърдени за визи. 

По последни данни на афганистанските управляващи най-малко 10 души са починали, а най-малко 8 са потърпевши и са превозени в болница. 

Президентът Владимир Путин е известен, а прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков разяснява, че " изрично става дума за терористична офанзива ". 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР