Двама служители на посолството на САЩ в Москва са обявени

...
Двама служители на посолството на САЩ в Москва са обявени
Коментари Харесай

Русия гони двама високопоставени американски дипломати

Двама чиновници на посолството на Съединени американски щати в Москва са оповестени за личност нон грата . Американският дипломат Лин Трейси беше извикана в съветското външно министерство, с цел да получи нота за несъвместимостта с дипломатическия статут на дейностите на първия секретар на посолството на Съединени американски щати Джефри Силин и втория секретар на посолството Дейвид Бърнщайн , оповестява Руската работа на Би Би Си.

Имената им се появиха в края на август, когато ФСБ за първи път заяви за, някогашен чиновник на генералното консулство на Съединени американски щати във Владивосток. Той беше задържан още напролет, само че против него беше формирано наказателно дело по нов член от Наказателния кодекс на Руската федерация ( съдействие на поверителна основа с непозната страна, интернационална или задгранична организация ).

Според съветското разузнаване Шонов е събирал информация за готовност за присъединяване във военните дейности в Украйна и хода на " специфична военна интервенция " (както съветските управляващи назовават ​​войната), както и " протестна интензивност на популацията в навечерието на президентските избори в Руската федерация през 2024 година "

ФСБ заяви, че е изпратила призовки за разпит на тези двама дипломати по делото Шонов. Американското посолство съобщи, че не е получило никакви призовки. Държавният департамент на Съединени американски щати изисква неговите дипломати да бъдат третирани с нужното почитание и да бъдат взети всички нужни ограничения за попречване на похищения върху тяхната независимост или достолепие.

Сега тези двама дипломати са изгонени от Русия. " Посочените лица са правили противозаконна активност, поддържайки връзка с съветския жител Шонов, упрекнат в конфиденциално съдействие с непозната страна, на който са били дадени задания против финансово заплащане, ориентирани към накърняване на националната сигурност на Руската федерация ", се споделя в известието на съветското външно министерство.

Силин и Бърнщайн би трябвало да изоставен съветска територия в границите на седем дни като персони нон грата, сподели министерството.
 Посланикът на Съединени американски щати в Русия посещава Пол Уилън в пандиза
Посланикът на Съединени американски щати в Русия посещава Пол Уилън в пандиза

Уилън беше наказан за шпионаж през 2020 година на 16 години затвор в Мордовия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР