Двама служители на германското министерство на икономиката, които заемат ключови

...
Двама служители на германското министерство на икономиката, които заемат ключови
Коментари Харесай

Подозрение за руски шпионаж в германското министерство на икономиката

Двама чиновници на немското министерство на стопанската система, които заемат основни позиции в енергийния бранш, са обвинени, че работят за Руската федерация.

Става дума за едно горчиво съмнение: дали съветските разследващи служби са проникнали във Федералното министерство на стопанската система - и то тъкмо в по този начин значимия отдел, който се занимава с газ, сила и газопровода " Северен поток 2 ", написа немският в. " Цайт ".

Случаят, който сега се проверява от Федералната работа за отбрана на конституцията, отговаряща за контраразузнаването, е стигнал чак до федералното държавно управление и има темперамент на политически скандал, само че към момента не е ясно какъв ще бъде резултатът.

Вестникът отбелязва, че при положение, че информацията се удостовери, актуалното немско държавно управление ще претърпи крушение, а министърът на стопанската система Роберт Хабек, който е и вицеканцлер, ще би трябвало да изясни по какъв начин е позволил това.

" Цайт " написа, че Министерството на стопанската система е предало случая на Службата за отбрана на конституцията, откакто са зародили вътрешни съмнения против съответните лица. Служителите привлекли вниманието, защото в документите по въпроси като лицензирането на " Северен поток 2 ", държавната интервенция в " Газпром Германия " и спасяването на " Унипер " длъжностните лица са заемали очевидно проруска позиция в прорез с формалната политика на държавното управление. Службата за отбрана на конституцията (Verfassungsschutz) е проверила биографиите на държавните чиновници и е разкрила " биографични особености ", оповестява вестникът, като се базира на неназовани източници в Берлин. В единия случай става дума за образователен престой в Русия.

Според отчета също по този начин се проследени напредванията на обвинените и дали пътуванията са били извънредно по публични аргументи или е имало " подозрителни странични такива ". Проучени са и персоналните контакти и взаимоотношения с руснаци. Става дума за " прочувствена непосредственост с Русия ", която формалните лица явно са имали, написа вестникът.

Досега обаче не са открити солидни доказателства, които да потвърждават шпионаж или даже корупция. За да бъдат предпазени двамата чиновници, към този момент те ще останат анонимни. В предишното единствено съмнението в шпионаж постоянно е водело до преустановяване на кариерата, напомня focus.de.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР