Двама служители на фирма за разносна търговия са арестувани за

...
Двама служители на фирма за разносна търговия са арестувани за
Коментари Харесай

Разносвачи инсценираха обир на 7000 лева

Двама чиновници на компания за разносна търговия са задържани за инсцениране на грабеж на 7000 лв.,  съобщиха от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи.
През телефон 112 в харманлийското ръководство бил подаден сигнал от 25-годишен хасковлия. Той заявил, че от служебната кола за разнос, която карал, са изчезнали 7000 лева на компанията и персонални документи.
Жителят на регионалния град  не могъл да уточни времето и мястото на кражбата. В хода на работата станало ясно, че е инсценирал кражбата.  Парите и движимостите са върнати с протокол. За съпричастност към действието е арестуван и 24-годишен от регионалния град, също чиновник във компанията.
Работата по формираното досъдебно произвеждане продължава.
" При доказване виновността пред съда наказването за подобен тип длъжностно заграбване е до 8 година затвор. Също така Темида може да постанови конфискация до една втора от имуществото на отговорния. Законът планува и лишаване от право да се заема избрана държавна или социална служба и да се упражнява дадена специалност или активност ", разясниха адвокати./Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР