Двама се карат, третия печели... Емил Василев 13:41 | 20.02.2024

...
Двама се карат, третия печели... Емил Василев 13:41 | 20.02.2024
Коментари Харесай

Двама се карат, третия печели: Санкциите на САЩ към Китай са от полза на японските производители на машини за чипове

Двама се карат, третия печели...

Емил Василев 13:41 | 20.02.2024 0 Сподели

Най-четени

ТелефониЕмил Василев - 18:30 | 18.02.2024

Как да калибрирате Гугъл Maps, с цел да бъде по-точен

КосмосЕмил Василев - 9:00 | 19.02.2024

НАСА сподели вътрешността на галактическия транспортен съд, с който астронавти ще летят до Луната

IT НовиниДаниел Десподов - 10:48 | 17.02.2024

За първи път в историята учените в действително време следиха придвижването на електроните във водата

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Оценявайки трезво глобите на Съединени американски щати от последните години, китайските управляващи се стремят да реализират софтуерен суверенитет за своята страна в бранша на производството на полупроводникови съставни елементи. Поне в главните области на активност.

Докато напъните на съдружниците на Съединени американски щати за стягане на глобите не са добре синхронизирани, японските снабдители на съоръжение съумяват да печелят добре на китайския пазар. Излиза, че те печелят най-вече от обстановката.

Тъй като до момента глобите на Съединени американски щати и техните съдружници бяха ориентирани основно към актуалните литографски технологии, нищо не пречи на китайските производители на чипове интензивно да купуват съоръжение от Япония за произвеждане на съставни елементи, употребяващи по-остарели софтуерни процеси. Например, в диапазона от 28 до 45 nm. Такива чипове се търсят в необятен набор от приложения. По този метод разноските за закупуване на съоръжение за тяхното произвеждане са по-лесно оправдани.

Така да вземем за пример управлението на японската компания Screen Semiconductor Solutions в изявление за Nikkei Asian Review призна, че през актуалната финансова година делът на приходите в китайско направление при нея ще нарасне от миналогодишните 19 до 44 %. Както беше маркирано неотдавна, Tokyo Electron генерира до 46,9% от общите си доходи на китайския пазар през последното тримесечие. Тази обстановка е присъща за доста японски снабдители на съоръжение за произвеждане на чипове.

На този декор Nikon даже откри за рационално да показа за първи път от 25 години насам нови модели съоръжение. Те се радват на огромно търсене в Китай. Тази процедура ще разреши на компанията по едно и също време да съблюдава японските и американските условия за надзор на износа и в това време да се възползва от растящия китайски пазар.

Друг японски производител на литографско съоръжение, който има дружество в Китай изясни, че глобите против страната даже са му помогнали да завоюва нови поръчки от локални клиенти.

Наличието на локално дружество дава убеденост на китайските купувачи в изискванията на възходящи наказания.

В същото време съгласно някои японски снабдители китайските клиенти не се тормозят да употребяват оборудването. Целта им е да се опитат да създават по-модерни съставни елементи, като по този метод да заобиколят рестриктивните мерки. Не всички снабдители на съоръжение обаче имат вяра в неограничения капацитет на китайския пазар. Представителите на Ebara да вземем за пример се оплакват от нестабилната обстановка с търсенето на тяхното съоръжение. Много китайски компании, даже с амбициозни проекти за създаване на фабрики, могат ненадейно да банкрутират. За доставчиците на съоръжение тази обстановка не може да бъде източник на оптимизъм.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР