Двама състезатели от спортен клуб Триатлет“ от град Баня ще

...
Двама състезатели от спортен клуб Триатлет“ от град Баня ще
Коментари Харесай

Двама състезатели от град Баня ще представят България на европейската купа по триатлон в Испания и Чехия

Двама състезатели от състезателен клуб „ Триатлет “ от град Баня ще показват България на надпреварите за европейската купа по триатлон в Испания и Чехия през идната седмица. Клубът в Баня постоянно е имал мощни състезатели и огромни спортни триумфи, още от самото нахлуване на триатлона в България през 1985 година.

За финален път играч на клуба е взел участие на международна и европейска купа преди седем години. 15-годишната Миролюба Ненкова ще взе участие на европейска купа в Чехия, а 17-годишният Петър Делков – в Испания.

„ Условията в плуването съвсем постоянно са били много сложни за нас. Нямали сме база, нямали сме басейн. Не сме плували в града, постоянно сме пътували в други градове, в това число и до Казанлък, с цел да плуват децата. От няколко месеца към този момент плуваме в град в СОУ „ Христо Проданов “. Подготовката в плуването изостава тъкмо заради тази причина, просто не сме имали опция да я водим пълноценно “, съобщи пред Българска национална телевизия Иван Попов – треньор на Семеен кодекс „ Триатлет “ в гр. Баня.

Триатлонът е един от най-трудните спортове. Първо състезателите би трябвало да плуват, по-късно да карат колела и най-сетне да бягат. Всичко това без спиране и за експедитивност.

„ Трябва да си доста еластичен, елементарно да сменяш средата, в която си. Най-често плуваме в езера, язовири, както и в морето. Участвал съм на три балкански шампионати, като ми следва едно европейско състезание. Ставал съм два пъти държавен първенец “, сподели състезателят Петър Делков.

„ Състезавах се в интернационалните надпревари и в Северна Македония се класирах на второ място. За мен най-трудно е плуването, а най-лесно ми е да карам колело “, добави Миролюба Ненкова.

„ Няма по какъв начин да излезеш отвън първите две групи и да започнеш колоезденето някъде доста обратно след тях и по-късно да искаш да бъдеш в първата 20-ца. Състезателите би трябвало да са готови да се оправят във всевъзможни условия. Няма гаранция, че няма да завали дъжд или няма да има стихия, или мощен вятър. Тук остават тези, които най-вече работят, най-силните и най-дисциплинираните, тъй като в действителност спортът е сложен и не всеки съумява да се задържи в него заради тази причина “, показа Попов.

Разстоянията, които състезателите би трябвало да плуват, да преминат с колелата и да избягат, са разнообразни и постоянно са съобразени с възрастовата категория.

В момента в клуба упражняват 42-а състезатели. В районът спортът е един от най-предпочитаните, макар компликацията му.

Голямата цел на управлението на клуба е да реализират противоречиви триумфи на международно равнище.

„ На България и липсва класиране за олимпийски игри. Целта на всички сътрудници в страната е да можем да класираме играч, който да показа страната ни на олимпийски игри “, сподели още Иван Попов.

Девет месеца клубът организира интензивни тренировки по плуване за деца на друга възраст в Карлово, а доста от тях към този момент с огромно предпочитание започнаха да вършат първи стъпки в сложния спорт и да се включват интензивно в колоезденето и в бягането.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР