Двама съпрузи, измамили десетки из Родопите, Пловдив, София и Пазарджик,

...
Двама съпрузи, измамили десетки из Родопите, Пловдив, София и Пазарджик,
Коментари Харесай

Съпрузи мамят десетки с близо 400 бона

Двама съпрузи, измамили десетки из Родопите, Пловдив, София и Пазарджик, жалят присъди пред Апелативен съд Пловдив през днешния ден.

Общият размер на вредите е  377 756 лева и 4 500 евро, като дамата, показала се за юрист с връзки в това число с основния прокурор, е направила опит да измами още едно лице с 15 000 лв..

Съдия-докладчик е Велина Антонова.

С. С. е наказана на 5 години отнемане от независимост и санкция от 50 000 лв., а брачният партньор й И. С. – на 3 години условно с изпитателен период от 3 години и санкция от 50 000 лв..

Жената се представяла за работеща в адвокатска адвокатска фирма с доста връзки в съда, прокуратурата, полицията, общините, както и за длъжностно лице от системата на прокуратурата на Република България – “прокурорски асистент във ВКП “, „ секретар на основния прокурор ” и „ заместник-районен прокурор на  Пловдив “.

Съпругът бил водач, само че взел участие и в срещите.

С. С. обещавала против избрани суми да спомага за понижаване на санкции,  за смяна на ограничения за неотклонение на арестувани лица, понижаване на компенсации при произшествия и други

Измамите са осъществени през интервала от декември 2011 година до юли 2017 година в Девин, с. Триград, Доспат,  Смолян, с. Бяга, София и Пловдив, при изискванията на продължавано закононарушение.

Деянията са осъществени през непродължителни интервали от време, при една и съща конюнктура и при еднаквост на виновността,  за да набави за себе си и за брачна половинка си полза.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР