Двама съпредседатели ще застанат най-вероятно начело на Младежкото ДПС в

...
Двама съпредседатели ще застанат най-вероятно начело на Младежкото ДПС в
Коментари Харесай

И младежите в ДПС ще са с 2-ма съпредседатели

Двама съпредседатели ще застанат най-вероятно отпред на Младежкото Движение за права и свободи в събота. Тогава ще се организира Националната конференция, която ще избере нов водач, откакто досегашният Сезгин Мехмед подаде оставка след Мустафа Карадайъ предишния ноември. Временен началник е синът на някогашния аграрни министър Нихат Кабил - Танер.

 

Споделеното водачество бе предложено като формула за ръководство на Движение за права и свободи от почетния ръководител Ахмед Доган. На 3 януари в послание той предложи отпред на партията да застанат Делян Пеевски и Джевдет Чакъров. И изясни, че търси баланс сред остарялото и новото в Движение за права и свободи, тъй като тя е “напът да се трансформира в корпоративна платена партийна организация ”.

 

Публично Доган не е издавал рекомендация за съпредседателство и за Младежкото Движение за права и свободи, само че очевидно там са решили да възприемат същия модел.

 

До момента са ясни най-малко четири имена на кандидати да оглавят организацията, като първите двама се кандидатират дружно - Танзер Юсеинов и Ибраим Зайденов. Другите са Адем Чакалов и Рахим Юмерефенди.

 

Членове на МДПС били разчувствани от това, че има повече претенденти. Конкуренция имаше и при избора на досегашния началник Сезгин Мехмед през 2020 година

 

Фаворит към този момент наподобява тандемът Юсеинов и Зайденов, защото зад общата им кандидатура към този момент застанаха шест от структурите - в Хасково, Силистра, Търговище, Кюстендил, Благоевград и Смолян. И двамата са приключили УНСС и членуват в партията от 2010 година

 

31-годишният Танзер Юсеинов от Търговище в този момент е зам.-шеф на МДПС. Завършил е финанси и интернационалните стопански връзки. 4 година е бил секретар на младежите в София и на интернационалния екип на МДПС.

Ибраим Зайденов е на 32 година, от благоевградското село Абланица.

Завършил е финанси и счетоводство и надзор. От 5 година има своя счетоводна къща в Благоевград, където два мандата е бил ръководител на младежите, а неотдавна - на регионалния съвет на партията.

 

Адем Чакалов е член на Централния действен съвет на МДПС и е родом от Разград. Рахим Юмерефенди е новоизбраният началник на софийската организация, само че е роден в кърджалийското с. Безводно.

 

Не всички структури обаче издигат кандидатури по новия модел. В Разград да вземем за пример са излъчили трима - Юсеинов, Чакалов и Юмерефенди.

 

Още не е ясно решението на останалите структури, в това число и на тази в най-силния регион на Движение за права и свободи - Кърджали.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР