Двама съотборници в Ливърпул ще спорят на финала в турнира

...
Двама съотборници в Ливърпул ще спорят на финала в турнира
Коментари Харесай

Мечтан финал в Африка: Египет със Салах срещу Сенегал с Мане

Двама съотборници в Ливърпул ще спорят на финала в шампионата за Купата на Африканските народи. Египет с Мохамед Салах ще се изправи против Сенегал със Садио Мане. Това стана допустимо, откакто " фараоните " надделяха с 3:1 в трагичен полуфинал домакините от Камерун след осъществяване на дузпи.

В постоянното време и продълженията двата тима не си означиха гол. При наказателните удари отборът на Неукротимите лъвове вкараха единствено едно от четирите си осъществявания, до момента в който египтяните бяха безпогрешни - три от три и в разногласието за трофея ще се изпарят против Сенегал, който в сряда отстрани Буркина Фасо.

При дузпите Абубакар даде задатък на домакините на шампионата, само че Зизу върна гола пасив за Египет. Последваха три пропуща от камерунците – на Мукуди, Леа и Нджие, до момента в който за водения от Карлош Кейрош тим се разписаха Абделмонем и Лашеен. Португалският селекционер на Египет пък бе изпъден от основния арбитър в края на мача, откакто влезе в гневен спор с четвъртия арбитър и бе пратен дружно с помощника си на трибуните на „ Стад дОлембе “ в камерунската столица.

В историята на континенталната конкуренция Египет е рекордьор със седем трофея, а последният подобен за „ фараоните “ датира от 2010-а година. Седем по-късно те изгубиха финалния двубой против Камерун в Габон. Сенегалците пък в никакъв случай не са вдигали трофея над своите глави, като това ще бъде дебютен подобен, в случай че те завоюват неделния мач.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР