Двама са задържани за грабеж на картини от апартамент в

...
Двама са задържани за грабеж на картини от апартамент в
Коментари Харесай

Хванаха крадци на картини, тарашили апартамент в София

Двама са арестувани за обир на картини от апартамент в София, трети все още се търси. Това стана ясно по време на брифинг в Столична дирекция на вътрешните работи, съобщи кореспондент на БГНЕС.
На 25 юни на телефон 112 е получен сигнал за обир на картини в центъра на София. Той е подаден от дъщерята на потърпевшия, която не е съумяла да реализира контакт с татко си. Потърсила ключар, и откакто дружно влезнали в жилището, намерили татко й и вуйна й в безпомощно положение. „ На по-късен стадий декларира, че от жилището липсват 26 картини - творби на изкуството, рисувани от художничката Анна Хен-Йосифова, към 2 350 лева и други скъпи украшения “, съобщи шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Георги Хаджиев.
Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи изясни, че вследствие на извършените оперативно-издирвателни мероприятия, се насочват към трима причинители. „ Картините на по-късен стадий са открити на разнообразни места при последвалите процесуално-следствени дейности. Единият от причинителите е арестуван на адреса, другите двама все още на издирването не бяха открити на адресите и надлежно бяха оповестени за търсене ”, сподели Хаджиев. При последвалите беседи и разпити единият от причинителите признава за осъщественото закононарушение. Вчера в постройката на Столична дирекция на вътрешните работи с юрист се явил и другия от тези, които съгласно тях са причинителите.
„ Към актуалният миг от декларираните 26 картини отнети по време на осъществяването на закононарушението, ние сме открили 25 картини, една картина все още се реставрира, и тя ще бъде приобщена към останалите материални доказателства ”, сподели шефът на Столична дирекция на вътрешните работи.
В момента потърпевшият, който е възрастен човек, е в положително здравословно положение, има охлузвания по ръцете и пострадвания по торса.
Повдигнато е обвиняване за осъществено закононарушение - за обир, осъществен при изискванията на съучастничество, изясни районният прокурор на София Радослав Димов. Взета е мярка за задържане под стража за период до 72 часа с оглед изправянето им пред съда с искане за непрекъсната мярка „ задържане под стража ”. Продължава издирването на другия съизвършител.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР