Двама са подсъдимите - 41-годишния машинист Димитър Михнев и 60-годишния

...
Двама са подсъдимите - 41-годишния машинист Димитър Михнев и 60-годишния
Коментари Харесай

Делото за Хитрино тръгна, поискаха отвод на прокурора

Двама са подсъдимите - 41-годишния ватман Димитър Михнев и 60-годишния му асистент Радослав Петков. Те са упрекнати за това, че на 10 декември 2016 година при ръководство на преносим железопътен състав по несъобразителност са предизвикали гибелта на 7 души и телесни повреди на други 14 души в шуменското село Хитрино, като казусът е изключително тежък. Причинени са и обилни вреди на околните административни и жилищни здания.

Според прокуратурата, Димитър Михнев не е извършил неотложно, тъкмо и абсолютно напътствията на сигнала на предупредителния семафор. При нахлуване в гара Хитрино той е управлявал влаковата комбинация със скорост 78 км/ч. и не е понижил скоростта до 40 км/ч.

На разпоредителното съвещание по делото през днешния ден се явиха двамата подсъдими, потърпевши, наследници на починалите.

Адвокатите на подсъдимите желаеха отказ на прокурор Маргарита Георгиева и връщане на делото за доразследване. Исканията им бяха отхвърлени от съда. Според магистратите процесуалните нарушавания могат да бъдат отстранени в хода на процеса.

Съдът удостовери и взетите ограничения във връзка с обвинените - да не напущат България, парична гаранция в размер на 10 000 лв. и мярка за неотклонение "подписка ".

Днешните избрания на съда могат да се апелират на по-горна инстанция. Ако не бъдат отхвърлени, предварителното чуване по делото ще е на 7 март, от 9.30 часа, в Шуменския областен съд.

На днешното си съвещание съдът отхвърли като неприемлив и желае на Националната компания "Железопътна инфраструктура " в размер на над 315 000 лв., предявен за имуществени вреди по жп-пътя.

Адвокатите на Михнев и Петков признаха част от обстоятелствата по делото и множеството от медицинските експертизи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР