Двама руснаци - Александър Петров и Руслан Боширов, бяха официално

...
Двама руснаци - Александър Петров и Руслан Боширов, бяха официално
Коментари Харесай

Тези двамата руснаци издирва Великобритания за покушението срещу Скрипал!

Двама руснаци - Александър Петров и Руслан Боширов, бяха публично оповестени през днешния ден за обвинени в покушението с „ Новичок “ против Сергей и Юлия Скрипал през март в Солзбъри.

От Скотланд ярд и прокуратурата оповестиха, че има „ значими доказателства “ Александър Петров и Руслан Боширов да бъдат упрекнати в осъществяването на нападението с нервнопаралитичното вещество.

Двамата са от съветското военно разузнаване и са работили по заповед на съветската страна, съобщи по-късно английският министър председател Тереза Мей.

„ На основата на разследващи данни държавното управление заключи, че двамата човеци, посочени от полицията… са чиновници на съветското военно разузнаване, известно също като ГРУ “, сподели тя.

„ Операцията съвсем несъмнено е била утвърдена отвън ГРУ, на високо равнище в съветската страна “, добави още Мей.

Двамата руснаци, за които е издадена европейска заповед за арест, са на към 40 години и се допуска, че това не са същинските им имена. По малкия екран на Би Би Си бяха показани фотоси на двамата упрекнати.

Обявените от английските управляващи имена на обвинени не приказват нищо на Русия, съобщи говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.

„ Отново призоваваме английската страна да премине от обществени обвинявания и осведомителни операции към практическо съдействие сред правоохранителните органи “, добави тя.

От английската полицията оповестиха, че двамата са кацнали на летище „ Гетуик “ от Москва на 2 март и са отседнали в „ Сити стей хотел “ в източен Лондон. По думите на премиера Мей там били открити следи от „ Новичок “.

Двамата отпътували на 4 март за Солзбъри, където се допуска, че са напръскали с „ Новичок “ входната врата на Сергей Скрипал. Смята се, че те са напуснали страната още същия ден.

Сергей Скрипал и щерка му Юлия бяха седмици на ръба на гибелта, само че в последна сметка оцеляха.

През лятото още двама души - Доун Стърджис и Чарли Роули, влязоха в допир с „ Новичок “, евентуално от същата проба, употребена против Сергей и Юлия Скрипал, като Стържис умря по-късно.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР