Двама руски граждани - мъж и жена, и един украинец

...
Двама руски граждани - мъж и жена, и един украинец
Коментари Харесай

Двама руснаци и украинец са задържани, след като проникнали в оръжеен завод в Албания -

Двама съветски жители - мъж и жена, и един украинец са арестувани в Албания при опит да обхванат във боен цех, заяви албанското министерство на защитата. По време на задържането са ранени двама бойци, охраняващи затворения обек т, заяви Би Би Си.

На мястото на случая са представители на полицията, прокуратурата и специфичните служби. Албанският министър-председател Еди Рама съобщи, че арестуваните са обвинени в шпионаж.

По данни на Министерството на защитата случаят е станал в оръжеен цех в град Грамши в събота към 17:40 ч.

Охранителите на военния цех забелязали, че на територията му е навлязъл извършител и снимат обекта. Когато се появили охранителите, единият от тях се опитал да избяга, само че бил хванат. По време на ареста той разпръсква нервнопаралитичен газ, вследствие на което двама бойци са тежко ранени и откарани в болница.

Задържаният се оказва съветски жител, управляващите показват единствено възрастта му - 24 години, а буквите му - М.З.

Междувременно още двама души, жена и мъж, са видяни отвън периметъра на завода.

Полицията съумяла да блокира шевролета, в който са обвинените. Това са 33-годишен съветски жител с букви С.Т. и 25-годишен украински жител с букви Ф.А. Всички арестувани са отведени в локалния полицейски сектор и е стартирано следствие.

Затвореният цех

Все още не е ясно с каква цел чужденците са се пробвали да влязат в завода. Прокуратурата счита, че в случай че са били елементарни туристи, надали са щели да употребяват спрей против защитата.

Според открити източници заводът е произвеждал автомати АК-47 на руския конструктор Калашников. Според албанския ефирен канал top-channel.tv от 1993 година насам производството е спряно, само че в завода остава военно съоръжение, заради което той е класифицирана като обект от особена значимост, охраняван от албанската войска.

В следствието на случая са взели участие Агенцията за военно разузнаване и сигурност, отдел " Криминална полиция " и дирекцията за битка с тероризма.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР