Двама руски агенти са били арестувани тази пролет в Холандия

...
Двама руски агенти са били арестувани тази пролет в Холандия
Коментари Харесай

Руски разведки опитали да проникнат в швейцарска лаборатория

Двама съветски сътрудници са били задържани тази пролет в Холандия по съмнение в шпионаж против лаборатория в Швейцария, след което са били екстрадирани, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс и ТАСС.

Агенциите са базират на днешни изявления в швейцарския вестник „ Тагес анцайгер “ и холандския " Ен Ер Це Ханделсблат ", направили взаимно следствие.

Швейцарската разследваща организация удостоверила пред „ Тагес анцайгер “ арестите. Според вестника те били осъществени след взаимни дейности на управляващите във Швейцария, Англия и Холандия за попречване на заговора против лабораторията „ Шпийц “ край Берн, в която работят специалисти по нуклеарни, биологически и химически оръжия.

В тази лаборатория са били изследвани мостри от токсичен газ, пуснат в Сирия, както и проби от нервнопаралитичното вещество, с което през март в Англия бяха отровени Сергей Скрипал и щерка му.

„ Тагес анцайгер “ прецизира, че задържаните в Холандия не са същите лица, обвинени от английската прокуратура като причинители на покушението против някогашния съветски разузнавач. 

Холандското издание пък твърди, че хванатите в Холандия двама руснаци работели за съветското военно разузнаване и са имали „ съоръжение за навлизане в компютърната система “ на лабораторията „ Шпийц “.
В публикацията на „ Ен Ер Це Ханделсблат “ не се прецизира имало ли е правосъден развой против тази лица и какви обвинявания е можело да им бъдат предявени.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР