Двама руски агенти са били арестувани тази пролет в Холандия

...
Двама руски агенти са били арестувани тази пролет в Холандия
Коментари Харесай

Двама руски агенти опитали да шпионират химическа лаборатория в Швейцария

Двама съветски сътрудници са били задържани тази пролет в Холандия по съмнение в шпионаж против химическа лаборатория в Швейцария.
 Обвинените за отравянето на Скрипал: Бяхме в Солсбъри като туристи (видео)  Путин отбрани упрекнатите за отравянето на Скрипал руснаци: в тях нямало нищо незаконно  Защо Кремъл приготви убийството на Скрипал
Това оповестиха днес швейцарският вестник " Тагес анцайгер " и холандският " Ен Ер Це Ханделсблат ", направили взаимно следствие. 

След ареста двамата руснаци са били екстрадирани, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Швейцарската разследваща организация е удостоверила пред " Тагес анцайгер " арестите. Според вестника те са били осъществени след взаимни дейности на управляващите във Швейцария, Англия и Холандия за попречване на заговора против лабораторията " Шпийц " край Берн, в която работят специалисти по нуклеарни, биологически и химически оръжия.

Говорителят на швейцарската лаборатория разгласи, че може да удостовери единствено, че в лабораторията е била цел на хакерски офанзиви, само че не е имало приключване на данни. 

В тази лаборатория са били изследвани мостри от токсичен газ, пуснат в Сирия, както и проби от нервнопаралитичното вещество, с което през март в Англия бяха отровени Сергей Скрипал и щерка му.

" Тагес анцайгер " прецизира, че задържаните в Холандия не са същите лица, обвинени от английската прокуратура като причинители на покушението против някогашния съветски разузнавач.

Холандското издание твърди, че хванатите в Холандия двама руснаци са работели за съветското военно разузнаване и са имали " съоръжение за навлизане в компютърната система " на лабораторията " Шпийц ". В публикацията на " Ен Ер Це Ханделсблат " не се прецизира имало ли е правосъден развой против тази лица и какви обвинявания е можело да им бъдат предявени.

Русия незабавно разгласи, че написаното от двете издания не дава отговор на истината. Темата беше коментирана от представителя на съветското посолство в Швейцария Станислав Смирнов, който назова публикациите " неуместни " и " следващия кръг от антируски прояви ".

  " Запознахме се със публикацията и тя провокира доста въпроси ", уточни Смирнов и добави, че в историята има доста неясноти и тя се базира на анонимни източници. 

" Това е някакъв парадокс, следващите обвинявания, които не са подкрепени от нищо ", сподели той, представен от ТАСС.

Руското посолство в Холандия е отказало коментар. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР