Двама румънски пенсионери бяха заловени на летището в Мюнхен с

...
Двама румънски пенсионери бяха заловени на летището в Мюнхен с
Коментари Харесай

Заловиха пенсионери с бижута за 650 хиляди евро на летището в Мюнхен

Двама румънски пенсионери бяха хванати на летището в Мюнхен с първокласни бижута на стойност 650 000 евро, в това число часовник за 150 000 евро и огърлица за 488 000 евро, написа вестник “Адевърул ”, предава кореспондентът на Българска телеграфна агенция Мартина Ганчева

Румънската медия отбелязва, че те ще платят скъпо, защото немските митнически разпореждания разрешават безмитен импорт единствено на сувенири до 430 евро. Сега двойката е изправена пред вносни мита от към 130 000 евро и престъпно данъчно следствие.

Румънците на възраст 61 и 62 години идват от Швейцария. Първото, което притегля вниманието на митничарите на летището в баварската столица е часовникът на китката на мъжа. При инспекцията откриват и бижутата. Огърлицата е на Картие (Cartier), направена от бяло злато и украсена с 614 диаманта, оникс и изумруди.

За да си върнат иззетите бижута, двойката румънски контрабандисти би трябвало да платят вносни мита от 130 000 евро (123 000 франка), от които се приспада позволения безмитен импорт от  430 евро (405 франка) на човек. Образувано е и наказателно данъчно дело. Глобата ще се пресмята съгласно приходите, като евентуално ще доближи шестцифрена сума. В най-лошия случай двойката може да получи присъда затвор.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР