Двама рибари от Северна Корея, заподозрени, че са убили 16

...
Двама рибари от Северна Корея, заподозрени, че са убили 16
Коментари Харесай

Севернокорейски рибари избиха 16 свои другари и избягаха на юг, но…

Двама риболовци от Северна Корея, обвинени, че са умъртвили 16 свои сътрудници, с цел да могат да избягат в Южна Корея, бяха депортирани назад в родината си.

Те пресекли морската граница в събота и били арестувани от управляващите в Южна Корея, оповестява Би Би Си.

Те се преглеждат като нарушители, а не като бегълци, по тази причина са изпратени назад в Северна Корея.

Те пресекли границата с рибарската си лодка и били хванати от южнокорейските управляващи едвам два дни по-късно. Те си признали, че дружно с трети човек умъртвили капитана поради грубото му отношение.

След това те умъртвили други членове на екипажа, които се пробвали да стачкуват, един по един. Телата били изхвърлени в морето.

Първоначално тримата обвинени се върнали на север, само че когато единият бил хванат от локалната полиция на пристанището, другите двама решили да избягат с лодката си на юг.

Официалните управляващи в Сеул оповестиха, че защото не одобряват думите на риболовците, че са дезертьори, страната не може да разреши на нарушители да останат в нея.

Двамата мъже на възраст сред 20 и 30 години са предадени на Северна Корея.

За дезертьори в Южна Корея се смятат хората, съумели да избягат от диктатурата на Пхенян и сполучливо стигнали до границата на страната. Това начинание нормално е доста мъчно и рисково.

През 2017 година от север на юг за минали 1127 души.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР