Двама работници на БДЖ загинаха, след като бяха блъснати от

...
Двама работници на БДЖ загинаха, след като бяха блъснати от
Коментари Харесай

Локомотив прегази двама работници на жп мост край "Илиянци"

Двама служащи на БДЖ починаха, откакто бяха блъснати от локомотив в София. Инцидентът е станал на жп мост край стокова борса ` " Илиянци ".

Локомотивът е на частен транспортьор. Служителите са блъснати до момента в който са почиствали растителност от жп трасето.

" Тази заран в 09:23 ч локомотив с 500 тона товар отпътува от гара Илиянци за " Топливо ". След обработката на товара в " Топливо ", той още веднъж се връща за гара Илиянци в 10:10 ч. Предполагаме, че в околните 10 минути евентуално двамата служащи, които са косели трева наоколо до жп-линията, не са чули шумът от машината и са били блъснати. Починали са ", съобщи доктор инж. Бойчо Скробански, заместник-председател на УС на Националния ръб за следствие на катастрофи във въздушния, водния и железопътния превоз.

Локомотивният ватман ги е видял в последния миг. " Неговите изказвания са, че е карал с 20 км/час. В процеса на следствие ще установим и аргументите. Машинистът не е арестуван ", сподели още Скробански.

Загиналите служащи са рязали клони и шубраци и се допуска, че поради шума на машините, които са употребявали те не са чули локомотива.

" Блъснати са двамата индивида, нямат признаци на живот. Образувано е следствено дело. В момента Министерство на вътрешните работи оказва подпомагане главно по огледа ма местопроизшествието ", заяви от своя страна вътрешният министър Калин Стоянов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР