Двама привърженици на Ливърпул, които са преживели трагедията от Хилсбъроу“,

...
Двама привърженици на Ливърпул, които са преживели трагедията от Хилсбъроу“,
Коментари Харесай

Двама привърженици на Ливърпул, оцелели след Хилзбъроу, са се самоубили след сцените на финала на ШЛ

Двама последователи на Ливърпул, които са претърпели нещастието от „ Хилсбъроу “, са се самоубили, след тазгодишния край на Шампионската лига. Причината за това са неразбориите и хаосът преди мача на „ Стад дьо Франс “, когато последователите на мърсисайдци бяха притискани пред входовете на стадиона и против тях бе употребен сълзотворен газ от полицията поради проблеми с организацията и билетите. Тези неприятни подиуми са отключили извънредно мъчителни мемоари във въпросните последователи, които са били надлежно на 52 и 63 години, и в следствие те са протегнали ръка на своите животи седмици след дуела с Реал Мадрид. 

Питър Скарф от организацията, подкрепяща оживелите от „ Хилзбъроу “, разкри следното: „ Само тази година имаме три случая на самоубийства. Това е прекалено много. Единият човек лиши живота си преди годишнината от нещастието, а другите двама го направиха след финала на „ Стад дьо Франс “, който отключи спомените им. Тези събития имат доста допирни точки с тези от „ Хилзбъроу “ и това върна загатна от 1989 година. И в двата случая имаше хора, притиснати един против различен под тунел, блокирани турникети, предотвратяващи влизането на стадиона, и на първо място подправени обвинявания по-късно. Такива неща не би трябвало да се случват. “

От организацията са предложили на почитателите опцията да преминат терапия, с цел да се оправят по-лесно с контузиите, породени събитията в Париж. 
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР