Двама представители на инициативата Правосъдие за всеки се извиниха за

...
Двама представители на инициативата Правосъдие за всеки се извиниха за
Коментари Харесай

`Правосъдие за всеки` се извини за издигането на Лозан Панов |

Двама представители на самодейността " Правосъдие за всеки " се извиниха за издигането на Лозан Панов за президент.

Ден след вота Пепи Кънчев и Емил Георгиев написаха, че този избор се е оказал неточност и че пътищата на инициативния комитет и на претендента са се разделили още в самото начало на акцията. " Правосъдие за всеки " бе ядрото на Инициативния комитет, издигнал ръководителя на Върховен касационен съд за кандидат-президент.

" Искам да се извиня на всички, които подведох с издигнатата от ИПВ кандидатура. Да, заблудих ви, за което ви апелирам да ми простите ", написа през днешния ден Пепи Кънчев във фейсбук профила си.

" Отчитам присъединяване си в това начинание като неточност, за която скърбя и се оправдавам. Каузата, стояща зад него, обаче си остава. Тя е по-голяма и по-важна от всевъзможни кандидатури, поради което и аз оставам с нея ", написа на собствен ред в блога си Емил Георгиев.

На изборите за държавен глава на 14 ноември Лозан Панов остана с пети резултат и съгласно неокончателните данни събира малко над 3% от гласовете.

Пепи Кънчев споделя, че ИК бил в началото стъписана от репликата за " подправения воин " по адрес на Румен Радев. Тогава щабът предложил да се изработят ясни послания в акцията. " Отговорът на нашето предложение от претендента беше, че той САМ ще дефинира посланията си, САМ ще избере кой да го съветва, САМ ще дефинира програмата си в акцията и визитите из страната, САМ ще дефинира кой член ИК в коя медия ще приказва в наложителен синхрон с неговите послания ", написа Кънчев. 



ИК и предизборният щаб останали " изумени " и от обвинението към действащия президент, че не е подкрепил парламентаризма и е следвало да организира диалози с ГЕРБ и Движение за права и свободи за сформиране на държавно управление. 

" Поискахме пояснение. Беше ни обяснено, че посланията самичък ще си ги готви, че визитите в страната ще ги прави дружно с локални представители на Демократична България, че ще разчита главно на своята ПР-ка. Разбрахме, че избирателен щаб няма да има, а ИК бе предварително освободен. (...) Цялата акция, която видяхме беше напълно проведена, извършена и изговорена от самия претендент без присъединяване и помощта на ИК ", прибавя Кънчев.

Емил Георгиев изрича сходна позиция и споделя:

" Участвах в инициативния комитет, издигнал Лозан Панов като претендент в президентската конкуренция. С убеждението, че издигаме потвърдил се във времето войник за правораздаване, управленец, достигнал кариерния си връх в правосъдната власт, подготвен да бъде общественик на още по-високо ниво. Проведената от Панов и екипа му акция ми сподели, че съм сбъркал ".

В задочния диалог за кандидатурата на Лозан Панов с пост във фейсбук се включи и неговият пиар Ивет Добромирова. Нейната позиция е, че незабавно след първото изявление на Панов против него застанали и Демократична България, и хората от Инициативния комитет:

" Демократична България от своя страна и освен на равнище своите водачи, се съобщи като съпротива на Лозан Панов незабавно след първото му изявление, в което той дефинира Радев като " подправен воин ". Тогава против него застанаха и 90% от инициативния му комитет, отпред с всички от " Правосъдие за всеки ". (...) Лозан Панов имаше безрезервна поддръжка само и единствено от членовете на ДСБ и частично от Зелено придвижване в границите на това, което самоуверено всички назовават " акция ".

Добромирова показва, че акцията на Лозан Панов била финансирана с едвам 50 000 лв., а " всички " свободни и демократични " медии работиха срещу Лозан Панов ". Самата тя пробвала да разубеди съдията да се кандидатира поради високото утвърждение за Румен Радев, поддръжката на доста десни гласоподаватели за настоящия президент и на 600-те хиляди гласа, на които ГЕРБ може да разчита.

" Лозан Панов организира своя кръстоносен поход на истината, тъй като това е неговият кръст и той си го носи. Аз съм горда, че бях негов оръженосец ", написа Добромирова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР