Двама полицейски служители Варна са привлечени като обвиняеми за това,

...
Двама полицейски служители Варна са привлечени като обвиняеми за това,
Коментари Харесай

Двамата задържани полицаи от Варна са привлечени като обвиняеми за подкуп, единият искал между 100 и 180 лв.

Двама полицейски чиновници Варна са привлечени като обвинени за това, че поискали и приели рушвет, с цел да не извършат дейности по работа, оповестяват от пресслужбата на Апелативната прокуратура за Moreto.net.

Припомняме, че те край града.

За единият от тях закононарушението е осъществено в изискванията на продължавано закононарушение и касае серия от случаи.

Разследването е формирано в края на месец ноември 2021 година под управлението и надзора на Окръжна прокуратура – Варна, по материали на Дирекция „ Вътрешна сигурност “ при Министерство на вътрешните работи.

Работата по случая е предоставена на следовател от Окръжния следствен отдел.

В хода на следствието било открито, че в интервала от 23 септември 2021 година до 14 април 2022 година Н.Н. (52 г.) повече от един път изискал и взел рушвет от жители като всякога това било изискване, с цел да не извърши свои служебни отговорности и да не ги глоби за разнообразни нарушавания по ЗДвП.

Сумите, които вземал, били сред 100 лв. и 180 лв.. На младши-автоконтрольора от ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна е повдигнато обвиняване по член 302, т. 1 по отношение на член 301, алинея 1 по отношение на член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Неговият сътрудник – П.Н. (41 г.), приел сумата от 40 лв., с цел да не вземе ограничения по отношение на нарушаване, позволено от лидер на пътя. Той е упрекнат за закононарушение по член 302, т. 1 по отношение на член 301, алинея 1 от Наказателен кодекс.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор двамата са арестувани за период до 72 часа с оглед довеждането им пред съда за установяване мярка за неотклонение по отношение на тях.

Работата по случая продължава под управлението и надзора на Окръжна прокуратура във Варна. Предстои внасяне на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на Н.Н. и П.Н.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР