Двама полицейски служители от Варна са задържани за срок до

...
Двама полицейски служители от Варна са задържани за срок до
Коментари Харесай

Двама КАТ-аджии на предпенсионна възраст изгоряха за подкуп от 100 лв.

Двама полицейски чиновници от Варна са арестувани за период до 72 часа и упрекнати за пожелан и признат от тях рушвет чрез изнудване и корист със служебно състояние, оповестяват от държавното обвиняване.

Те са на 46 и 51 година, акцията против тях е била на дирекция „ Вътрешна сигурност “.

Те... " са поискали и приели рушвет в размер на 100 лв. от лидер, спрян за инспекция. Мъжът е бил подведен, че се движи с превишена скорост, за което може да бъде санкциониран със забележителна сума. "

Било открито, че втори лидер е изнуден по същата скица и от него е взет " неследващ се подарък в размер на 50 лв. ".

Ето и истинското известие от прокурорския пресцентър:

Двама полицейски чиновници от Варна са арестувани за период до 72 часа и упрекнати за пожелан и признат от тях рушвет чрез изнудване и корист със служебно състояние

Окръжна прокуратура – Варна притегли към наказателна отговорност двама полицейски чиновници за пожелан и признат от тях рушвет чрез изнудване и корист със служебно състояние. 46-годишният Д.А. и 51-годишният З.Н. са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия случая прокурор. Предстои в съда да бъдат импортирани претенции за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на двамата служители на реда. 

Те са арестувани при профилирана интервенция на дирекция „ Вътрешна сигурност “ на Министерство на вътрешните работи на 26 февруари 2024 година. Разследването против тях е открило, че при осъществяване на своите отговорности двамата са злоупотребили със служебното си състояние и са поискали и приели рушвет в размер на 100 лв. от лидер, спрян за инспекция. Мъжът е бил подведен, че се движи с превишена скорост, за което може да бъде санкциониран със забележителна сума.

В хода на работата по случая станало ясно, че втори лидер е изнуден по същата скица и от него е признат неследващ се подарък в размер на 50 лв..

Работата по документиране и доказване на закононарушението продължава и все още под управлението и надзора на Окръжна прокуратура – Варна.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР