Двама полицаи загинаха при опит да спрат автобус, пълен с

...
Двама полицаи загинаха при опит да спрат автобус, пълен с
Коментари Харесай

Двама полицаи загинаха при преследване на мигранти в Бургас

Двама служители на реда починаха при опит да спрат рейс, цялостен с мигранти. Това е станало към 5.30 часа сутринта на кръговото кръстовище " Трапезица " в Бургас. На място е шефът на бургаската полиция старши комисар Калоян Калоянов.

Трафикът от Созопол в посока УМБАЛ-Бургас е отцепен.

Полицейският патрул направил опит да препречи пътя на водача на рейса, който губи надзор при опит да вземе завоя наляво на кръковото кръстовище и опустошава както полицейската кола, по този начин и два павилиона. На място има екипи на пожарна и полиция.

Информацията за тежкия случай удостовери и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

" При опит да бъде спрян рейса, той е връхлетял върху полицейския автомобил и се е стигнало да гибелта на двама чиновници на реда. Имало е гонене. Предприехме ограничения, с цел да се спре засиления мигрантски напън. В момента включваме дронове и военна техника ", сподели в ефира на Демерджиев.

 Снимка: Facebook група Пътна Обстановка, Бургаска Област камери на кат зелло канал онлайн

Вътрешният министър пътува към мястото на случая.

Заместник-главният секретар на Министерство на вътрешните работи Станимир Станев съобщи пред Българска национална телевизия, че жертвите на тежкия случай са служители на реда от ОДМВР - Бургас, които са патрулирали на входа на града.

Преди починалите да се включат в преследването на рейса с мигранти, транспортното средство не се е подчинило на два опита за прекъсване от постове на " Гранична полиция ". Патрулиращите служители на реда в морския град поели рейса при влизането му в Бургас и подхванали дейности за прекъсването му. При гонка по улиците на града рейсът катастрофира и на място умират двамата чиновници на реда. 

 Снимка: Facebook група Пътна Обстановка, Бургаска Област камери на кат зелло канал онлайн

Бежанците са били към 35 индивида, сред тях има и дребни деца. Няма тежко потърпевши от чужденците. Няма данни за потърпевши пасажери в рейса. Мигрантите са били в багажника на рейса. Тепърва ще се обяснява националността им.



Загиналите служители на реда са младши контрольор - старши служител на реда в група " Охрана на публичния ред " в бранш " Охранителна полиция " в Първо РУ-Бургас Йордан Илиев и старши служител на реда Атанас Градев.

 Снимка: Скрийншот от bTV

На мястото на случая са най-близките на двамата служители на реда, измежду които и годеницата на Йордан Илиев, която е журналистка от " Флагман ".

След два месеца Йордан Илиев, който няма още 30 години, е щял да премине на по-висока служба в отдел " Криминална полиция " поради потвърдени качества, единствено за последните три месеца е награждаван три пъти за проявен подвиг. Тази нощ той въобще не е трябвало да бъде на работа, поел е изключително дежурство в друго поделение, в което не са достигали патрулните служители на реда, съобщи.

 Загиналият служител на реда Йордан Илиев
Загиналият служител на реда Йордан Илиев
Снимка: Флагман

Двамата служители на реда са желали да оказват помощ на сътрудниците си и се включват в преследването на рейс с мигранти в региона на кръговото кръстовище " Трапезица " в опит да пресекат пътя му, само че той безусловно връхлита върху колата.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР