Двама полицаи са загинали тази сутрин в Бургас при опит

...
Двама полицаи са загинали тази сутрин в Бургас при опит
Коментари Харесай

Двама полицаи загинаха при сбъсък с автобус, превозващ нелегални мигранти

Двама служители на реда са починали тази заран в Бургас при опит да спрат рейс с незаконни мигранти.

Малко преди 05.00 ч. тази заран, рейсът не спрял поредно на два контролно-пропускателни пункта на " Гранична полиция ", изясни пред Станимир Станев, заместник-главен секретар на Министерство на вътрешните работи.

" Има две неподчинения преди тежкия случай ". Инцидентът станал при последващия опит на служителите на реда да спрат транспортното средство.

Автобусът с турска регистрация возел 47 мигранти. В региона на кръговото кръстовище на " Трапезица " той навлязъл в лентата за велосипедисти, премазал полицейския автомобил, автобусната спирка, химическа тоалетна. 

На място са екипи на полицията, пожарната и коли за спешна помощ. Предстоят следствени дейности, които ще бъдат осъществени от чиновници на Националната следствена работа и Прокуратурата.

По първична информация няма потърпевши мигранти.

По границата са подхванати дейни дейности от Министерство на вътрешните работи, включени са сили на Българската войска, както и дронове, увери Станимир Станев в предаването " Преди всички ". 

Семействата на починалите служители на реда ще бъдат известени още през днешния ден, добави той. Няма данни дали водачът на рейса е непознат жител.

На място е шефът на бургаската полиция старши комисар Калоян Калоянов. Очаква се и министърът на вътрешните работи Иван Демерджев.

Според непотвърдена информация рейсът е имало и гонка с полицията, добавя. 

Медиата оповестява също, че починалите служители на реда са двама от най-смелите а ОДМВР-Бургас. Младши контрольор - старши служител на реда в група " Охрана на публичния ред " в бранш " Охранителна полиция " в Първо РУ-Бургас Йордан Илиев, дружно с сътрудника си старши служител на реда Атанас Градев. Това са двете имена на униформените, които изпълняваха до финален мирис дълга си към пагона.  

Двамата бяха изключителни служители на реда и желаеха да израснат в системата на Министерство на вътрешните работи. След два месеца Йордан Илиев е щял да премине на по-висока служба в отдел " Криминална полиция " поради потвърдени качества, единствено за последните три месеца е награждаван три пъти за проявен подвиг. Тази нощ той въобще не е трябвало да бъде на работа, поел е изключително дежурство в друго поделение, в което не са достигали патрулните служители на реда. 

Тази заран те са желали да оказват помощ на сътрудниците си и се включват в преследването на рейса с мигранти. В региона на кръговото кръстовище „ Трапезица ” при опит да пресекат пътя му той безусловно връхлита върху колата им.

 

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР