Двама полицаи са ранени след самоубийствен бомбен атентат пред сградата

...
Двама полицаи са ранени след самоубийствен бомбен атентат пред сградата
Коментари Харесай

Двама полицаи са ранени след терористичен атентат в Анкара

Двама служители на реда са ранени след гибелен бомбен атентат пред постройката на Министерството на вътрешните работи в Анкара . По думи на вътрешния министър Али Йерликая положението на двамата служители на реда е тежко. Той дефинира случая като " терористична офанзива ".

Йерликая написа в обществената мрежа Екс, че двама терористи са пристигнали с миниван пред постройката на министерството в 09:30 сутринта. Единият от тях се е самовзривил, а другият е бил обезвреден от полицията.

Движението в този регион на Анкара е лимитирано, а регионът е отцепен. Медиите оповестяват за голям брой коли за спешна помощ, пожарни и полицейски екипи.

До момента няма организация, която да е обвинена от държавното управление или да е поела отговорност за случая.

Очаква се президентът Реджеп Тайип Ердоган да разяснява случая по-късно в неделя, когато ще бъде открита новата сесия на турския парламент. Едно от най-големите решения, които се чака да бъдат взети от турските депутати, е утвърждението на контракта за присъединението на Швеция към НАТО.

През последните десетилетия след терористични офанзиви на няколко места в Турция бяха убити и ранени десетки души. Последният огромен атентат беше. Тогава починаха шестима души, а 81 пострадаха. Макар че нито една организация не пое отговорност за нападението, турските управляващи упрекнаха за него Кюрдската работническа партия (ПКК).

Турция дълго време блокира присъединението на Швеция към НАТО с мотив " незадоволителната битка с тероризма " и по-конкретно претенциите на Анкара за това, че Стокхолм не преследва членове на организации, които турската страна дефинира като терористични.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР