Двама полицаи са произвели общо осем изстрела и са ранили

...
Двама полицаи са произвели общо осем изстрела и са ранили
Коментари Харесай

Френски полицаи простреляха жена, викала Аллах акбар във влак

Двама служители на реда са произвели общо осем изстрела и са ранили тежко дамата, оповестиха от прокуратурата в Париж. Тя е приета в болница за незабавно лекуване.

Полицията проверява естеството на заканите, за които се твърди, че е била отправила дамата. Събират се свидетелски показания.

Друго следствие е формирано във връзка със стрелбата. Според полицията в Париж нейните чиновници са реагирали, откакто пасажери във влака съобщили за отправяните от дамата закани. Правителственият представител Оливие Веран сподели, че дамата е правила мнения " по-скоро от ислямистко естество ", което разтревожило пасажерите. Твърди се, че дамата е употребила изречения, като " Всички ще си го получите ", " Аллах акбар " и " Бум ".

Тя била облечена в дълга тога, известна като " абая ", осведоми прокуратурата в Париж. Тази дреха се носи най-вече от мюсюлмани, припомня организацията.

Полицаите спрели дамата на станция на метрото и железницата в източната част на Париж. Станцията е била евакуирана. При претърсването на дамата не са открити взривни субстанции, съобщи полицейски шеф. Самоличността на дамата се ревизира, защото тя не е носела персонални документи. Има догатки, че е била приета в болница по-рано поради проблеми с менталното здраве.

Според прокуратурата дамата може да бъде упрекната в отправяне на смъртни закани, поддръжка на тероризма и закани по адрес на служители на реда.

Мерките за сигурност във Франция са засилени, откакто на 13 октомври бе погубен преподавател в гимназия, а двама души бяха ранени при нахлуване, за което е упрекнат ислямистки екстремист.

Полицията в немския град Кьолн пък стреля във вторник вечерта против 16-годишен юноша, който съгласно очевидци заплашил няколко индивида с нож, съобщи ДПА.

В известие на полицията се споделя, че няколко души се обадили на телефонния номер за незабавни случаи, с цел да оповестят за млад мъж, който гони хора по улицата, размахвайки нож.

Тийнейджърът е откаран в болница с огнестрелна рана малко след 20:00 ч. локално време. Според публични източници той получава интензивни медицински грижи, а положението му не е животозастрашаващо.

Започнало е процедурно следствие на използването на огнестрелно оръжие от страна на служителите на реда. Случаят е стихотворец от близкия град Бон. Към момента остава неразбираемо какъв брой изстрела са създадени и къде е бил ранен младежът. Кръвната му проба не е посочила приложимост на алкохол или опиати.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР