Двама полицаи са пострадали при преследване на лек автомобил в

...
Двама полицаи са пострадали при преследване на лек автомобил в
Коментари Харесай

Двама полицаи пострадаха при гонка с дрогиран шофьор край Бургас

Двама служители на реда са потърпевши при гонене на лек автомобил в бургаско, откакто водач не спрял за инспекция при подаден сигнал на чиновници на " Гранична полиция ", оповестиха от ОД на МВР-Бургас.

В последна сметка е лидерът на автомобила, карал под влияние на опиати, е бил арестуван, прецизираха от полицията.

Два полицейски автомобила блокират пътя в опит да спрат преследвания водач, който обаче се блъска в атомобилите с виска скорост. При удара е потърпевш един от служителите на реда, който е бил откарат в бургаска болница.

Втори служител на реда е ранен от рикоширал стоп патрон, който също е откаран в болница.

Случаят е от през вчерашния ден, 23 юли. Около 19.00 ч. в региона на контролно-пропусквателен пункт - Пода до кв. Крайморие чиновници от Гранична полиция подали сигнал за прекъсване на лек автомобил Мерцедес, със софийска регистрация. Водачът обаче не се подчинил и траял придвижването си в посока Бургас.

Започнало гонене.

Автомобилът минал през основни улици в Бургас и се насочил към местността «Върли бряг» по черни пътища. В центъра на Върли бряг, заради придвижване с несъобразена скорост Мерцедесът блъснал два служебни автомобила, паркирани за блокиране на пътното платно, като единия от тях отскочил и наранил полицейски чиновник. Същият е прегледан в УМБАЛ - Бургас и освободен за домашно лекуване с фрактура на лявата ръка, без заплаха за живота.

В опит автомобила да бъде спрян са създадени изстрели със стоп-патрони. Засегнат е втори полицейски чиновник, който е настанен за наблюдаване в хирургично поделение на УМБАЛ-Бургас.

Мерцедесът е спрян на входа на Средец. Задържани са лидерът - 29 годишен престъпно проявен и осъждан мъж от ямболското село Джинот и неговия 41 годишен сателит от Зимница.

Водачът е тестван за алкохол и за опиати. Пробата му за приложимост на амфетамин и метаамфетамин е била позитивна. Тестван е и мъжа от Зимница, като алкохолната проба е била негативна, а за опиати - позитивна на метаамфетамин.

Двамата мъже са арестувани за период до 24 часа. Работата по случая продължава.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР