Двама полицаи от ОД на МВР Благоевград бяха наградени на

...
Двама полицаи от ОД на МВР Благоевград бяха наградени на
Коментари Харесай

Венцислав Вангелов от Сандански и Тодор Кимов от Петрич с награди на тържествена церемония Полицай на годината-2023

Двама служители на реда от ОД на Министерство на вътрешните работи Благоевград бяха наградени на тържествена гала " Полицаи на годината-2023 "

Това са контрольор Венцислав Вангелов от Сандански и Тодор Кимов от Петрич.
Старши контрольор Венцислав Вангелов - шеф на група „ Криминална полиция “ към РУ-Сандански при ОДМВР-Благоевград.

Отличил се с висок професионализъм при реализирането на значими служебни задания, свързани с провеждането на целенасочени оперативно-издирвателни, оперативно-технически и агентурно-оперативни мероприятия по разобличаването, документирането и доказването на незаконната активност на лица, извършващи тежки престъпни закононарушения.

Старши контрольор Венцислав Вангелов е отличен за работата си по време на заложническата рецесия в благоевградското село Вълково. Той е измежду първите, отзовали се на сигнала, основава организация на място и получава информация за заложниците и ситуацията. В подобаващ миг съумява да влезе при въоръжения нападател и да стартира диалог с него. С съответната си интервенция служителят на реда способства за допустимо най-благоприятния излаз от обстановката.
Младши специалист ТОДОР ГЕОРГИЕВ КИМОВ - младши полицейски контрольор в група „ Охранителна полиция “ към РУ-Петрич при ОДМВР-Благоевград. Награден е за предприемане на бързи и съответни решения по време на пожар, довели до избавяне на човешки животи.

Младши полицейският контрольор Тодор Кимов е отличен за дейностите си от началото на месец март. Докато е на работа в приемната на село Коларово вижда, че от общинска жилищна постройка, където са настанени обществено слаби фамилии, излиза дим. Незабавно подава сигнал на телефон 112 и се насочва към зданието, което единствено за минути е обхванато от пламъци. Заедно с учителя по физическо образование Владимир Кючюков съумяват да изведат на безвредно разстояние 9 души, с което избавят живота им.

Вътрешният министър връчи премията „ Полицай на годината “ на основен контрольор Марио Георгиев; Колективната премия бе присъдена на отдел „ Противодействие на престъпната престъпност “-СДВР

„ За мен е чест като министър на вътрешните работи да споделя днешния празник с всички Вас и да ви благодаря за всеотдайния труд и за ежедневните старания, които полагате в името на българските жители. Благодаря Ви за избора да работите в системата на Министерство на вътрешните работи, да защитавате върховенството на закона и макар компликациите, които срещате по пътя си, да продължавате да изпълнявате своята задача “.

С тези думи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов се обърна към наградените чиновници

Министър Стоянов акцентира, че днешните оценки за служителите на реда са както логически свършек на една динамична година, оценка за техния труд и този на сътрудниците им, по този начин и убеденост, че министерството ще продължи сполучливото да извършва отговорностите си в името на сигурността на хората. Вътрешният министър употребява опцията още веднъж да изрази своята признателност за 30-годишното партньорство с фондация „ Доверие и протекция “ и да подсети за нейния основател Христо Друмев.

„ Това са оценки за храброст, съобразителност, отговорност, чест и достолепие – все качества и полезности, които са част от нашия професионален път и от мотивацията ни като полицейски чиновници “, уточни в обръщението си към наградените основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Живко Коцев. Той напомни, че професионалните резултати са плод на групови старания, които изискват отлична съгласуваност и положително взаимоотношение. В този смисъл гл. комисар Коцев разяснява, че премиите „ Полицай на годината “ са оценка за партньорство и работа в екип.

Никога взаимоотношението, връзката и доверието сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата не са били на толкоз високо равнище. Нека това да бъде стандарт за работата ни в бъдеще – изискуем го на обществото “, съобщи и. ф. основен прокурор Борислав Сарафов. Той удостои министър Калин Стоянов с почетен знак на Прокуратурата на Р България за положително съдействие, действеност и реализирани високи резултати при запазване на публичния ред и битката с престъпността. И. ф. основният прокурор уточни, че премията с изключение на персонална е и оценка за работата и отдадеността на всеки един чиновник на Министерство на вътрешните работи. По думите му резултатите са налице, България е сигурна страна. От името на прокуратурата бяха наградени двама чиновници на МВР- основен контрольор Михаил Наумов, шеф на бранш „ Престъпления срещу личността “ към Отдел „ Криминална полиция “ при ГДНП и основен контрольор Стоян Крумов, основен проверяващ служител на реда, шеф на бранш „ Разследване на престъпни закононарушения “ в отдел „ Разследване “ при Столична дирекция на вътрешните работи.

Поздрав към чиновниците насочи и вицепризедентът на Р България Илияна Йотова. По думите й премиите са израз на уважението към професионализма на служителите на реда. „ Малко е да се каже, че останалите институции и обществото сме в дълг към труда ви. Благодаря на всички вас за положените старания в подтекста на приемането ни в Шенген. Зад това стоят доста труд и отговорност и българското общество би трябвало да го знае “.

Церемонията „ Полицай на годината “ се провежда от ГДНП в партньорство с фондация “Доверие и протекция “ По традиция на нея се награждават чиновници и колективи, постигнали високи резултати и чиято работа е станала забележима за обществото.

В тазгодишното издание бяха наградени 4 колектива и са връчени 5 самостоятелни награди, както и 3 награди за цивилен принос. Всички отличени получиха специфична грамота и предметна премия, обезпечени от Министерство на вътрешните работи и фондацията, а на носителите на наградата „ Полицай на годината “ – самостоятелно и групово – купа. Носителят на наградата получи Златна карта от СБА и премия от ИПА-секция България.

По време на церемонията Групово дело „ Национална полиция “ провежда и благотворителна галерия на детски рисунки, направени от ученици на Детското полицейско ръководство. Събраните средства ще бъдат предоставени на Националната благотворителна акция за подкрепяне на децата на починалите и потърпевшите при осъществяване на служебните отговорности чиновници от системата на Министерство на вътрешните работи.
На церемонията участваха професионалното и политическото управление на Министерство на вътрешните работи, шефове на основни и регионални дирекции в министерството и заместник-главният прокурор Мария Павлова.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР