Двама полицаи и служител на миграционната агенция на ООН са

...
Двама полицаи и служител на миграционната агенция на ООН са
Коментари Харесай

В Босна и Херцеговина: Сблъсъци с полицията в лагер за мигранти

Двама служители на реда и чиновник на миграционната организация на Организация на обединените нации са били ранени в сряда вечерта по време на конфликти в лагер за мигранти покрай Сараево.
По време на безредиците са обърнати няколко полицейски автомобила в центъра „ Блажуй ”, в който сега са настанени над 3 000 мигранти, заяви БГНЕС.
От полицията изясняват, че се е намесила, с цел да спрат сборичкване сред две групи мигранти. Тогава полицейските чиновници са били нападнати, вследствие на което са развалени няколко коли на полицията и на Международната организация за миграция (МОМ). Ранени са двама служители на реда и чиновник на МOM.
От 2018 година с огромния приток на мигранти, основно от Азия, Африка и Близкия Изток, които пресичат територията на балканската страна с вярата да доближат Западна Европа.
Европейски Съюз, който оказва напън върху БиХ да обезпечи подобаващи жилища за мигрантите, защото Евросъюзът не желае да ги допусне в личните си граници.
По данни на МОМ сега съвсем 6000 мигранти са настанени в пет центъра, ръководени от организацията в Босна и Херцеговина.
Над 2 000 души живеят в горите и изоставените здания към Бихач, който се намира покрай границата с Хърватия.
Други 900 мигранти са настанени в издигнат от армията след тежък интернационален напън за обезпечаване на жилища за мигранти през зимата.
Въпреки натиска от страна на Европейски Съюз и федералното държавно управление, локалните управляващи в Бихач отхвърлиха да отворят още веднъж съществуващото оборудване за мигранти поради съпротивата на локалната общественост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР