Двама полицаи бяха ранени с огнестрелно оръжие в американския град

...
Двама полицаи бяха ранени с огнестрелно оръжие в американския град
Коментари Харесай

Двама полицаи бяха простреляни в Луивил, Кентъки

Двама служители на реда бяха ранени с огнестрелно оръжие в американския град Луивил по време на митинги, заяви Ройтерс.

" Двама чиновници на полицията са с огнестрелни рани. Приети са за лекуване в Университетската болница ", сподели и.д. шеф на полицията Робърт Шроудър на конференция.

Той добави, че положението им е устойчиво и няма заплаха за живота им, съобщи Франс прес.

Има арестуван обвинен за стрелбата.

Протестите в най-големия град в щата Кентъки бяха провокирани от решението на правосъден състав да не повдига обвинявания против трима служители на реда за гибелта на афроамериканката Бриона Тейлър, починала при полицейска интервенция в дома й.

Главният прокурор на щата, представен от Ройтерс, съобщи, че на двама от служителите на реда няма да бъдат повдигнати обвинявания, защото приятелят на Бриона Тейлър, Кенет Уокър, е стрелял по тях и е ранил единия в бедрото и те с право са отвърнали на огъня. На третия чиновник на реда на име Брет Ханкисън са повдигнати три обвинявания в застрашаване на живота на съседите на Тейлър.

Прокурор Даниъл Камерън, който е негър републиканец, разгласи решението на правосъдния състав в Луивил на конференция, до момента в който протестиращи се събираха по улиците на града.

Семейството на Тейлър назова " възмутим " обстоятелството, че никой от служителите на реда не е с повдигнати обвинявания за причиняване на гибелта й.

 Европейският парламент: Виж още

Как почина Бриона Тейлър

Двайсет и шест годишната Тейлър бе убита при полицейска акция малко след среднощ на 13 март в жилището си в Луивил.

Полицай Ханкисън е стрелял 10 пъти, като някои от патроните са пробили стената на жилището на Тейлър и са минали в прилежащия апартамент, където са били мъж, бременната му жена и детето им. Няма доказателства, че някой от патроните на Ханкинсън е улучил Тейлър.

Губернаторът на Кентъки Анди Бешиър прикани прокурор Камерън да разгласява всички доказателства по случая, с цел да може обществото да разбере по-добре резултата от следствието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР