Двама полицаи бяха арестувани при акция срещу група за разпространение

...
Двама полицаи бяха арестувани при акция срещу група за разпространение
Коментари Харесай

Единият от задържаните полицаи при акция пренасял наркотици в патрулката

Двама служители на реда бяха задържани при акция против група за разпространяване на опиати в София. Задържани са още 8 дилъри. Полицаите осигурявали „ чадър ” за безпроблемното разпространение на дрогата. Извършвали и арести на хора от конкуренцията.
Голяма част от членовете на групата са престъпно проявени, с предишни осъждания за телесни повреди, разпространяване на наркотични субстанции, обири и грабежи. Събрани са доказателства, че членовете на проведената незаконна група със мощ, опасност, нанасяне на телесни повреди и палежи на коли принуждавали разнообразни лица да популяризират наркотични субстанции за тях “, оповестиха от Специализираната прокуратура.
В състава на групата вземат участие двама полицейски чиновници, които са на служба „ Старши контрольор “ в група „ Охранителна полиция “ във Второ РПУ, разясни представителят Сийка Милева, представена от " Фокус ". Те са играели доста значима роля – подпомагали активността на групата като разчиствали терена от други разпространители на наркотични субстанции. Също по този начин те арестували посочени от ръководителя на групата лица против възнаграждение.
Събрани са доказателства, че единият от чиновниците на Министерство на вътрешните работи е пренасял наркотични субстанции в патрулния автомобил по време на осъществяване на служебните си отговорности. Срещите сред полицейските чиновници и членовете на групата се провеждали в сервиз за коли за да не се буди съмнение “, съобщи Сийка Милева.
„ Наркотичните субстанции са открити на разнообразни места в населяваните от обвинените жилища. На всички е повдигнато обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група, за разпространяване на наркотични субстанции. Като във връзка с 8 от лицата Специализиран углавен съд е определил мярка за неотклонение „ задържане под стража “. На един от тях е избрана мярка за неотклонение – парична гаранция, а другият участник от групата е разгласен за общодържавно търсене. Като следва издаването на европейска заповед за арест “, добави още Сийка Милева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР