Двама плувци, ухапани от акули при различни инциденти край същия плаж във Флорида

...
Двама плувци се възстановяват от леки наранявания, след като бяха
Коментари Харесай

Двама плувци се възстановяват от леки наранявания, след като бяха ухапани от акули при отделни инциденти в окръг Волусия, Флорида.

И двете атаки бяха извършени на залива Понсе, плажна ивица на бариерен остров на юг от Дейтона Бийч.

При първия инцидент 37-годишна жена от Апопка, Флорида, беше ухапана по десния си крак, според съобщение за новини от Volusia County Beach Safety. Жената не е видяла акулата, която я е ухапала, но е била във вода до кръста. Тя беше транспортирана до близката болница от службите за спешна помощ на окръг Волусия. Нейната травма е без опасност за живота, казаха служители.

случай на сбъркана самоличност. Акулите могат да сбъркат хората, особено тези на дъски за сърф, с животни като тюлени и морски лъвове. Ухапванията от акули от всякакъв вид обикновено са необичайни, като през 2021 г. са докладвани само 137 подобни инцидента. 

„Ако го поставите в перспектива за това колко хора има във водата, колко акули има във водата. .. наистина осъзнавате колко малко вероятно е да бъдете ухапан от акула“, каза Янис Папастаматиу, професор във Флоридския международен университет, който изучава поведението на акулите, пред CBS News през 2021 г. „... Това са просто числа И факт е, че относителната вероятност е изключително ниска."

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР