Двама пилоти са заспали и са пропуснали кацането си по

...
Двама пилоти са заспали и са пропуснали кацането си по
Коментари Харесай

Самолет пропусна кацане заради заспали пилоти 


Двама водачи са заспали и са пропуснали кацането си по време на полет от Судан до Етиопия в понеделник, сочи отчет на новинарския уебсайт за комерсиална авиация Aviation Herald.

Инцидентът е станал на борда на Boeing 737-800 на Ethiopian Airlines на път от Хартум за Адис Абеба, се споделя в отчета, „ когато водачите са заспали “ и „ самолетът е траял след върха на снижаването “.


Данните, получени от уеб страницата, демонстрират, че самолетът е летял на 37 000 фута на автопилот, когато не е съумял да се спусне на интернационалното летище Боле в Адис Абеба, плануваната му дестинация, на 15 август.

Контролът на въздушното придвижване явно не е съумял да се свърже с екипажа, макар че направи няколко опита за контакт. Аларма обаче се е задействала, когато самолетът е прескочил пистата и е траял по маршрута.

Впоследствие самолетът стартира да се спуска, кацайки безвредно към 25 минути по-късно.

Данните за автоматизирано подвластно наблюдение-излъчване (ADS-B) демонстрират, че въздухоплавателното средство прелита над пистата, преди да стартира намаляване и маневриране за различен метод.

„ Получихме отчет, който демонстрира, че етиопският полет номер ET343 на път от Хартум за Адис Абеба краткотрайно е изгубил връзка с контрола на въздушното придвижване на Адис Абеба на 15 август 2022 година “, се споделя в изказване, оповестено от Ethiopian Airlines в петък.

„ Полетът по-късно се приземи безвредно, откакто връзката беше възобновена. Съответният екипаж беше отхвърлен от интервенция в очакване на в допълнение следствие.

„ Ще бъдат подхванати подобаващи коригиращи дейности въз основа на резултата от следствието. Безопасността постоянно е била и ще продължи да бъде наш първи приоритет “, се споделя в изказването.

Превод: GlasNews. bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР