Двама първокласници от Тервел намериха голяма сума пари и ги

...
Двама първокласници от Тервел намериха голяма сума пари и ги
Коментари Харесай

Първокласници от Тервел намериха голяма сума пари и я предадоха в полицията

Двама първокласници от Тервел откриха огромна сума пари и ги предадоха в полицията, с цел да бъдат върнати на притежателя им. За своята доблестна и почтена постъпка момчетата получават похвални грамоти от шефа на учебно заведение „ Йордан Йовков ” в добруджанския град.

Михал Михалев и Ефе Сабит се натъкнали на необикновена находка в центъра на града. Парите разкрили до банкомат, били в пачка. Децата ги предали на госпожата си в учебно заведение.

Михал в никакъв случай не е виждал толкова пари на едно място, само че ги връща, без да се замисли. Съучениците му също са твърдо уверени, че притежателят им се нуждае от тях, без значение какъв брой сладолед биха могли да си купят с откритото.

Седемгодишното момче даже единствено предлага да звъннат на 112, с цел да предадат парите в полицията.

„ Аз се почувствах горда за честността и доблестта. Знам, сигурна съм, че тези деца в никакъв случай няма да вземат нещо непознато и да не ми го дадат на мен или да ме осведомят. Нито пък ще излъжат ”, разяснява класната на момчетата Денка Костова.

Благодарствени писма са изпратени и до родителите на двете момчета. „ Радвам се, че са постъпили по този начин, че са предали всичко, което са намерили. Дано притежателят на сумата да се открие. Още повече, в случай че е някой пенсионер – хората купуват медикаменти. Предполагам, че и някое друго дете би постъпило по този начин, нека да има повече такива деца ”, сподели майката на Михал Йорданка Маринова.

В Районното ръководство на полицията в Тервел към момента чакат притежателят да потърси парите си,

по тази причина и не афишират съответната сума. А за постъпката си децата имат простичко пояснение. Тя се дължи на това, на което ги учат и вкъщи, и в учебно заведение - да оказват помощ на бедните хора и да слушат.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР