Двама първокласници от бургаското училище Петко Росен намериха чанта с

...
Двама първокласници от бургаското училище Петко Росен намериха чанта с
Коментари Харесай

Двама първокласници намериха чанта с пари и я върнаха на собственика

Двама първокласници от бургаското учебно заведение " Петко Росен " откриха чанта с пари и я върнаха на притежателя. Оказа се, че сумата от 250 лева е изгубена от техен по-голяма съученик.

Йордан и Исус, играят футбол в учебния двор, когато се натъкват на изгубената чанта.

" Ние ето тук намерихме чантата и взехме чантата и я предадохме на госпожата ", описа Йордан Сачаров, възпитаник в 1-ви клас.

" Той бутна чантата и парите бяха изпод и аз ги взех и след това отидохме при госпожата ", показа Исус Василев, възпитаник в 1-ви клас.

" - Българска национална телевизия: А за какво ги върнахте?

- Защото те не са наши, а са на различен човек ", безапелационен е Йордан Сачаров, възпитаник в 1-ви клас.

" Те бяха доста сюрпризирани, че е доста огромна сумата. Те изобщо не се замислиха, че би трябвало да бъдат върнати парите ", изясни Антоанета Петрова, помощник-възпитател.

Въпреки постъпката си, първокласниците не се усещат герои.

" Браво, поздравих го, само че за него не е нещо извънредно, тъй като той е учтив по този метод. Направил го е, тъй като знае, че това е вярното ", акцентира Бинка Сачарова, майка на Йордан.

" Всеки родител да научи децата си да постъпват както би трябвало. Като вършиш положителни каузи и ще получиш положителни каузи ", безапелационен е Владо Василев, татко на Исус.

А изгубената сума се оказва на техен по-голям съученик. Никой в учебното заведение не е изумен от добрината на Йордан и Исус.

" Защото и различен път са намирали забравена топка, забравени персонални движимости, якета ", сподели Татяна Тенева, класен началник.

" Сигурни сме, че всеки един наш ученик ще постъпи по този метод и ще следва положителния образец на Йордан и Исус ", съобщи Станка Тодорова, зам.-директор на СУ „ Петко Росен “ – Бургас.

Няколко дни по-рано, при различен случай, възпитаници намират огромна сума пари, този път в региона на Музикалното учебно заведение.

" Около 11 дни досега не е открит, както и няма заявител, който да е потърсил тези пари ", сподели гл. контрольор Никола Тодоров, 2-ро РУ-Бургас.



А другари в клас, съотборници на терена, Исус и Йордан мечтаят да станат служители на реда и да продължат да оказват помощ.

" Ако хората крадат на другите парите или нещо такова друго, аз да избавям хората ", пожела си Йордан Сачаров, възпитаник в 1-ви клас.

Днес първокласниците ще бъдат наградени, както от учебното заведение си, по този начин и от бургаската полиция.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР