Израел уби двама палестинци на фона на нарастване на военните нападения

...
Двама палестинци са били убити при израелска военна атака срещу
Коментари Харесай

Двама палестинци са били убити при израелска военна атака срещу бежански лагер в северния окупиран град Тулкарем на Западния бряг, съобщиха здравни служители.

Палестинското министерство на здравеопазването съобщи, че двама мъже – Асид Абу Али, на 21, и Абдулрахман Абу Дагаш, на 32 – са били убити от израелски огън при нападението в неделя, което е нанесло големи щети на инфраструктурата на лагера.

Продължавайте да четете

списък от 4 елемента Палестинският Абас призовава ООН да „суспендира“ Израел, както е маркиран НакбаШефът на ООН казва на Израел да спре незаконните селища в ПалестинаБлокада на Газа: Палестина Накба продължава да живее в новите поколенияПлодовете и зеленчуците на Палестина и тяхното значениекрай на списъка

В своя коментар за последното кръвопролитие израелските военни казаха, че са отишли ​​в бежанския лагер Нур Шамс, за да унищожат „команден център на войници и съоръжение за съхранение на бомби“ в сграда.

Nour Shams

В него се казва, че инженерни части са детонирали няколко бомби, поставени под пътища, и че въоръжени палестински бойци са открили огън и са хвърлили експлозиви по нападащата армия, карайки израелските войски да отговорят с бойна стрелба.

По-рано през месеца израелските сили застреляха смъртоносно 21-годишния Айед Самих Халед Абу Харб в главата по време на нападение в бежанския лагер Нур Шамс.

Най-смъртоносната година за палестинците: ООН

Израел извършва засилени военни нападения, предимно в северната част на окупирания Западен бряг, през последните 18 месеца в, както казва, кампания за изкореняване на палестинските бойци на съпротивата и осуетяване на бъдещи атаки.

Израелската армия окупира военно Западния бряг, където живеят около три милиона палестинци, в продължение на 56 години.

През юли Израел предприе една от най-големите си атаки срещу окупирания Западен бряг, като уби най-малко 12 палестинци в бежанския лагер в Дженин и рани около 100 други.


Набезите показаха малко признаци за забавяне на боевете и допринесоха за отслабването на палестинската власт, самоуправляващата се администрация над части от окупирания от Израел Западен бряг.

Объединените нации заявиха, че 2023 г. е най-смъртоносната година за палестинците, откакто започна да брои смъртните случаи през 2006 г.

Повече от 200 палестинци са били убити от израелски огън от началото на тази година, според Министерството на здравеопазването. Най-малко 35 израелци също бяха убити при палестински атаки през същия период.

Напрежението се разпространи в Ивицата Газа

През последната седмица напрежението започна да се разпространява в блокираната Ивица Газа, където стотици палестинци провеждат ежедневни демонстрации покрай разделителната ограда, построена от Израел, за да я затвори.

Израел беше затворил пропускателния пункт Бейт Хануна (наричан от Израел Ерез) с Газа миналата седмица преди еврейския празник Рош Хашана, което попречи на хиляди работници да стигнат до работните си места в Израел и окупирания Западен бряг.

Приблизително 18 000 палестинци от Газа имат разрешителни от израелските власти да работят извън блокирания анклав, осигурявайки жизненоважна парична инжекция в размер на около 2 милиона долара дневно за икономиката на бедния анклав.

Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР