Двама от всеки трима граждани на страната (62%) искат електроразпределението

...
Двама от всеки трима граждани на страната (62%) искат електроразпределението
Коментари Харесай

62,4% искат ЕРП да са държавни

Двама от всеки трима жители на страната (62%) желаят електроразпределението да бъде в ръцете на българската страна. Само 2% избират формулата от последните към 15 години – да принадлежи на непозната страна. Едва 1% са на мнение, че собствеността би трябвало да е във притежание на частно задгранично лице. А смесената форма на благосъстоятелност е най-приемлива за 15%. Други 16% нямат мнение по по този начин поставения въпрос.

Това сочи национално представително изследване на организация “Афис”, осъществено в интервала 15-19 март 2018 година Интервюирани са директно „ лице в лице “ в домовете им 1010 пълнолетни български жители.

 clipboard01 43% от последователите на десни партии (общо) избират държавната благосъстоятелност, а единствено 11% частната форма. На противоположния полюс са последователите на Българска социалистическа партия, от които 82% избират българската държавна благосъстоятелност, сочи анализът на изследването.

Сред насочените към ръководещата ГЕРБ единствено 7% са за българска частна благосъстоятелност върху електроразпределението, 55% са за българска държавна благосъстоятелност, 27% за смесена, а концепцията за непозната (частна или държавна) благосъстоятелност сумарно набира едвам 2%. Сред симпатизантите на съдружните сътрудници на ГЕРБ от “Обединени патриоти” съотношенията още по-релефно акцентират общите за страната разпределения на отговорите: 66% (4% над средното) са за ренационализация, 6% за владеене от български частни лица, 6% за непознати компании, а още 13% за смесена благосъстоятелност. Без подозрение, в случай че партия ГЕРБ беше в съпротива, тя също щеше да се старае да бележи политически точки от драмата „ ЧЕЗ “, разясняват от “Афис”.

 clipboard02 Отговорите на въпроса „ Коя партия показва позиции, най-близки до Вашите? “, сочат, че силите на двете водещи обединения – ГЕРБ и Българска социалистическа партия – са изцяло изравнени. На трето място се подрежда Движение за права и свободи, а партиите от обединението „ Обединени патриоти “ сборно са на четвърто място. Списъкът продължава с политически субекти, които са в на практика неразличими нано-стойности – към 1% и по-малко. Близо една трета от жителите са трайно отдалечени от всички партии, сочи още изследването.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР