Двама от всеки трима души подкрепят протестите на жълтите жилетки

...
Двама от всеки трима души подкрепят протестите на жълтите жилетки
Коментари Харесай

80% от французите отхвърлят мерките на Макрон

Двама от всеки трима души поддържат митингите на " жълтите жилетки " във Франция и съвсем 80% отхвърлят ограниченията, препоръчани от президента Еманюел Макрон, като " незадоволителни ", сочи изследване на публичното мнение, оповестено от Агенция Франс Прес.
66% от интервюираните обявиха, че поддържат митингите, провокирани от по-високите налози върху горивата, които са в ход през последните 12 дни и в които стотици хиляди хора излязоха по улиците, носещи жълти жилетки за висока видимост, съобщи БГНЕС.
Само 32% от респондентите обявиха, че се опълчват на придвижването, предизвикало стопански разтърсвания, защото стачкуващите пречат на придвижването по пътищата, сочи изследването на групата " Опиниян Уей ".
Изследването бе извършено, откакто Макрон се опита да потуши размириците, като даде обещание нов механизъм за отсрочване на бъдещото нарастване на налозите, в случай че интернационалните цени на петрола се усилят.
Той даде обещание също тримесечна социална консултация, ориентирана към правене на пътна карта, която да помогне на Франция да премине към нисковъглеродна стопанска система, без да се отрази на фамилиите с ниски приходи.
Но той отхвърли да анулира нарастването на налога върху горивата, което би трябвало да влезе в действие през януари, заявявайки, че то е належащо с цел да помогне в битката със замърсяването.
78% от интервюираните 1 013 души обявиха, че ограниченията, оповестени от президента, са " напълно " или " най-вече неудовлетворителни ".
Близо 80% се опълчват на плануваното нарастване на налога върху горивата през януари.
Проучването демонстрира, че поддръжката за " жълтите жилетки " остава релативно постоянна от началото на придвижването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР