Двама от водещите състезатели по плажен волейбол в България -

...
Двама от водещите състезатели по плажен волейбол в България -
Коментари Харесай

Колев и Калчев триумфираха в Sport Pass Cup по плажен волейбол

Двама от водещите състезатели по плажен волейбол в България - Николай Колев и Димитър Калчев, завоюваха Sport Pass Cup Gradina. Те се постановиха с 2:1 във финала против руско-турския тандем Евгени Василев - Онур Кара. Турнирът в Градина, проведен от Volley Mania, мина при огромен интерес с общо 33 двойки. В мъжката конкуренция участваха 24 тима, а при дамите се включиха девет. Наградният фонд от 1000 лв. беше разпределен сред медалистите, които получиха също месечни карти Sport Pass с най-високия пакет B-Active, книги от издателство " Жануа ", както и дарове от сътрудниците Oshee и Kwiat. Колев и Калчев влязоха в шампионата като любимци и опазиха статута си. По време на конкуренцията те два пъти срещнаха огромните си противници за купата - миналогодишните първенци Александър Кордев и Мартин Христов, като взеха две победи. Финалът стартира с бърз гейм в интерес на Колев и Калчев. След това Василев и Кара се подвигнаха и с добра игра съумяха да изравнят, подкрепяни от огромна част от публиката. В тайбрека обаче любимците в дуела стигнаха до успеха. В разногласието за бронза Кордев и Христов завоюваха против Цветан Тодоров и Александър Митков.
Женският шампионат предложи вълнуващи страсти, като шампионки станаха Павлина Дачева и волейболистката на Марица Десислава Николова след 2:0 (21:15, 22:20) против Ива Антонова и Лилия Бучова. В разногласието за бронза рускините Кира Савелева и Светлана Василева победиха с 2:1 (21:14, 29:31, 16:14) Габриела Ангелова и Габриела Иванова след доста оспорван и трагичен мач.
Сезонът на Beach Volley Mania 2018 продължава с шампионат в София на 14-15 юли, а в края на месеца следва Open шампионат в Пловдив.
Пълен запис на мъжкия край можете да видите тук.

Пълен запис на женския край можете да видите тук.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР