Двама от вече бившите районни кметове от ГЕРБ официално вече

...
Двама от вече бившите районни кметове от ГЕРБ официално вече
Коментари Харесай

Бивши районни кметове от ГЕРБ в София оглавиха общински фирми

Двама от към този момент някогашните районни кметове от ГЕРБ публично към този момент са изпълнителни шефове на общинските сдружения " Чистота Искър " и " Център за градска подвижност " (ЦГМ). Става въпрос за някогашния кмет на " Изгрев " Цветомир Жеков и дългогодишният кмет на " Студентски " Димитър Дилчев.

Те бяха претенденти за регионите и на последните избори, само че изгубиха вота.

Трети изгубил претендент от ръководещата в София партия преди няколко седмици беше назначен за шеф на общинското дружество " Гробищни паркове ". Това е някогашният кмет на " Слатина " Наталия Стоянова. За новия ѝ пост оповестиха съветници от " Демократична България ".

Дилчев и Жеков влязоха в борда на общинските сдружения без конкурс в края на предходната година. Назначението им беше, с цел да се попълни съставът на управителните препоръки на двете сдружения, а мандатът им - до избор на непрекъснати членове с конкурс. Новите състезания, които би трябвало да обиден съвсем всички общински компании, обаче бяха обвързани с приемането на законови документи на национално равнище и по-късно преправянето на общинската разпоредба за избор на управителни органи на общинските сдружения. Процесът може да отнеме месеци.

При избора на двамата не беше обявено, че те ще поемат управлението на двете сдружения. По принцип този избор се прави от членовете на самия ръб, само че неписано предписание е, че постът се уговаря с ръководещите общината.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР