Двама от участниците в атентата срещу Крокус Сити Хол край

...
Двама от участниците в атентата срещу Крокус Сити Хол край
Коментари Харесай

Поне двама от атентаторите в Москва са били убити

Двама от участниците в атентата против " Крокус Сити Хол " край Москва са били убити, заяви Руската работа на Би Би Си, предава БНР.

Източник на Руската работа на Би Би Си, който е на мястото на събитието, твърди, че минимум двама от нападателите са убити. Единият - в самата зала, за който се споделя, че е бил на 25 години, а другият - в региона на Брянск, където силите за сигурност са спрели бял автомобил марка " Рено " и разкрили пукотевица по нея, в резултат на което се обърнала.

Би Би Си разполага с копие от паспорта на втория терорист. Той е 30-годишен жител на Таджикистан, само че медията оповестява, че на този стадий не може да разгласява името му. За него обаче се знае, че през 2018 година градският съд в съветския град Подолск е открил, че таджикският жител е нарушил правилото за 90-дневен престой в Руската федерация, бил е санкциониран 5000 рубли и му е било подредено да напусне страната.

Би Би Си разполага и с копие от документите на един от арестуваните терористи. Това е Шамсидин Фаридуни, роден на 17 септември 1998 година.

Съобщено беше също, че съгласно наличните данни 1,5 милиона жители на Таджикистан са работили в Русия и доста от тях имат съветско поданство.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР