Двама от тримата българи в основната схема на тенис турнира

...
Двама от тримата българи в основната схема на тенис турнира
Коментари Харесай

Двама българи попаднаха в потока на Вавринка в София

Двама от тримата българи в главната скица на тенис шампионата в София попаднаха в потока на поставения под №1 Стан Вавринка. Носителят на три трофеи от Големия шлем, който зае мястото на миналогодишния първенец Григор Димитров, почива в първия кръг и ще стартира присъединяване си в четвъртък.

Във втория кръг противник на швейцареца ще е спечелилият от държавното състезание на България Александър Донски или състезател от квалификациите.

Младата вяра на българския тенис Адриан Андреев също попадна в първата четвърт на схемата. 16-годишният тенисист, който ще направи дебют в съществена скица на шампионата от международния тур на АТП, ще играе в първия кръг с Денис Истомин.

31-годишният състезател от Узбекистан, който предходната година детронира Новак Джокович на Australian Open, заема 75-ото място в международната класация. Той е достигал до №33 и има две трофеи в кариерата си.

 Двама българи попаднаха в потока на Вавринка в София
© LAP.bg

Победителя от мача сред Андреев и Истомин ще играе във втория кръг с поставения под №7 Виктор Троицки, който игра край в първото издание на шампионата в София.

Най-предно класираният българин в конкуренцията след отдръпването на Димитров - Димитър Кузманов, също изтегли тежък чоп. Втората ракета на България ще срещне на старта поставения под №7 Жоао Соуза. 28-годишният португалец е 68-и в ранглистата, достигал е до №28 и има две трофеи от календара на АТП.

Победителят от дуела сред Кузманов и Соуза ще се изправи във втория кръг против германеца Максимилиан Мартерер. В тази втора четвърт на схемата са още поставеният под №4 Филип Кошлрайбер и Серхий Стаховски. Те ще играят в първия кръг с квалификанти.

 Най-предното класираният българин в шампионата - Димитър Кузманов, турнирният шеф Пол Макнами и някогашният №8 в света Михаил Южни участваха в жребия
© LAP.bg

Най-предното класираният българин в шампионата - Димитър Кузманов, турнирният шеф Пол Макнами и някогашният №8 в света Михаил Южни участваха в жребия

В долната половина на схемата се оформиха двата най-интригуващ срещи от първия кръг. Финалистът от Australian Open 2006 Маркос Багдатис ще играе с представителя на Казахстан Михаил Кукушкин, а някогашният №8 в света Михаил Южни от Русия ще срещне различен деец - италианеца Андреас Сепи.

Победителят от мача сред Южни и Сепи ще играе във втория кръг с поставения под №3 Жил Мюлер от Люксембург. Водач в долната половина на схемата е Адриан Манарино. Французинът ще срещне във втория кръг Раду Албот от Молдова или квалификант.

Днес беше изтеглен и жребият за шампионата на двойки, в който ще вземат участие четирима българи. Кузманов и Васко Младенов ще се изправят против американско-индийския тандем Скот Липски и Дивиж Шаран, а Донски и Александър Лазаров ще срещнат Джейми Черетани от Съединени американски щати и Сандер Жил от Белгия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР