Двама от трима нови наематели в София се интересуват от

...
Двама от трима нови наематели в София се интересуват от
Коментари Харесай

Бум при търсенето на споделени офиси

Двама от трима нови наематели в София се интересуват от гъвкави офис решения, демонстрират данните на консултантска компания на пазара на парцели. Споделен офис е работно помещение или офис постройка, при които другите наематели употребяват обща рецепция или общи зали за срещи и заседания. Освен това самото офис пространството разрешава да бъдат наети работни места съгласно размера и самостоятелното развиване на компанията.

Очакванията на консултантите са с налагането на хибридния модел, който включва работа от разнообразни места, търсенето на гъвкави офис решения от страна на бизнеса да нараства. „ В изискванията на пандемия офис пазарите в световен проект минаха през съществени трансформации. Една от тях е новата позиция на споделените офис площи. От различни работни пространства за хора със свободни специалности и прохождащи компании, те еволюираха до значителен детайл в микса на самите офис здания “, споделя Йордан Кръстев, управител в консултантската компания.

Около 75% от наличните споделени офис пространства са ситуирани отвън централните региони на София – в офис зоните по продължение на огромните булеварди и в покрайнините. Тези пространства постоянно притеглят по-малки екипи от експерти, които нямат време и запас за съоръжение на независим офис, само че имат вероятност за бърз напредък.

Споделените офиси са желани от наемателите по основните булеварди на столицата, а в централните региони са по-търсени самостоятелните работни места. Споделени работни площи отвън центъра търсят главно софтуерни компании. Тяхното търсене нормално е за по-големи екипи, с опция за разгръщане и с условие за повече паркоместа, които в центъра не могат да бъдат обезпечени. Централните региони са желани от дребни консултантски компании, маркетинг и рекламни организации, както и от хора със свободни специалности.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР