Двама от поставените отпаднаха във втория кръг на турнира на

...
Двама от поставените отпаднаха във втория кръг на турнира на
Коментари Харесай

Двама от поставените отпаднаха във втория кръг в Париж

Двама от поставените отпаднаха във втория кръг на шампионата на твърди кортове от сериите " Мастърс " 1000 във френската столица Париж с награден фонд 6 милиона евро. 

Номер 9 Тейлър Фриц (САЩ) загуби от представителя на домакините Жил Симон с 5:7, 7:5, 4:6 за над три часа на корта. В решителния трети сет Симон направи пробив в деветия гейм и в идващия затвори дуела с първия си мачбол. 

Десетият в схемата Хуберт Хуркач (Полша) също напусна шампионата след проваляне от Холгер Руне (Дания) с 5:7, 1:6. 

Пораженията на Фриц и Хуркач значат, че Андрей Рубльов от Русия и Феликс Оже-Алиасим от Канада се класира за Финалния шампионат на АТП в Торино (Италия), в който играят най-хубавите осем през сезона. Останалите шестима тенисисти са Даниил Медведев, Рафаел Надал, Карлос Алкарас, Каспер Рууд, Стефанос Циципас и Новак Джокович. 

Канадецът Денис Шаповалов също отпадна във втория кръг на шампионата в Париж след загуба от Пабло Кареньо Буста (Испания) с 6:7(2), 6:2, 4:6 за 2:16 часа.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР