Двама от най-прочутите футболисти на Североизтока и легенди на Черно

...
Двама от най-прочутите футболисти на Североизтока и легенди на Черно
Коментари Харесай

Спортпалас прие турнира Грабни купата

Двама от най-прочутите футболисти на Североизтока и митове на " Черно море " и Спартак " Варна дадоха началото на шампионата " Грабни купата " в морската столица. Най-голямата аматьорска верига в България събра на игрищата в Национална спортна база " Спортпалас " елитните тимове от района, които ще излъчат нови два печеливши отбора за огромния край в Албена през есента.

На тържественото разкриване присъстващите бяха поздравени от локалните футболни митове Стефан Богомилов от " Черно море " и Димитър Трендафилов от " Спартак ", които изтеглиха жребия и пожелаха триумф на участниците. Сред формалните посетители бяха още Иво Артименко - шеф на " Спортпалас " и неговият заместител Петър Петров.

Всички те бяха отличени със специфични призове като самопризнание за извънредно дейната активност в региона на спорта във Варна. " Пожелавам ви да се чувствате радостни от играта. Тези шампионати са прелестна концепция, тласък и поддръжка за аматьорския футбол, която е най-масовият спорт в България, " съобщи Богомилов. Иво Артименко от своя страна пожела мачовете да минат без травми и предложения всички участници още от в този момент на идващото издание на шампионата следващата година.

Поредицата от съревнования по минифутбол започва през април в Стара Загора, по-късно мина през Пазарджик, Сандански, Горна Оряховица, Монтана и София. Финалистите във всеки град си обезпечават присъединяване в интернационалния финален шампионат, който е плануван за средата на септември край морето с присъединяване на отбори от 10 страни.
 Снимка 534647
Веднага след първия съдийски сигнал в " Спортпалас " тимовете се впуснаха в люта борба с мачовете в предварителните групи, които ще дефинират четвъртфиналистите. Утре, неделя от 9.30 ч. са планувани директните елиминации, в 13.00 ч. ще стартира финалът, незабавно по-късно е награждаването и закриването на шампионата.

Сред сътрудниците на уредниците от " Асоциация спорт в свободното време " в реализирането на плана по стратегия Еразъм + на Европейския съюз са Европейската мрежа за развиване на футбола, Европейската федерация по минифутбол и други

След Варна този уикенд, веригата от аматьорски шампионати " Грабни купата " ще приключи с Големия край, плануван за 13-17 септември в Албена. В него наред с българските финалисти ще вземат участие и най-хубавите аматьорски тимове на 10 европейски страни - Нидерландия, Италия, Турция, Словения, Румъния, Унгария, Словакия, Португалия и други Подробности и фотоси ще намерите на.
 Йордан Юруков ще бъде треньор в Трета лига
Йордан Юруков ще бъде треньор в Трета лига

Поема Чавдар (Етрополе)
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР