Двама от най-добрите ни състезатели по джудо Ивайло Иванов и

...
Двама от най-добрите ни състезатели по джудо Ивайло Иванов и
Коментари Харесай

Ивайло Иванов и Янислав Герчев в по-горни категории за европейската купа по джудо в София



Двама от най-хубавите ни състезатели по джудо Ивайло Иванов и Янислав Герчев ще се състезават в по-горни категории в европейската купа, която ще се организира на 3 и 4 февруари в зала „ Универсиада “. Седмият от олимпийските игри в Рио де Жанейро Иванов ще взе участие в категория 90 кг вместо в обичайна за него 81 кг. Сребърният европейски медалист Герчев пък няма да се бори в теглова група  60 кг, а тази на 66. Новината заяви генералният секретар на Българската федерация по джудо Асен Коруджиев по време на откритата подготовка на националния тим.

Това е най-старият шампионат в Европа дружно с този в Париж, който сега е Гранд шлем. Ще вземат участие 31 страни. Броят на състезателите е към 220-230. Българският тим ще бъде показан от 26 състезатели. Имаме право да участваме с безграничен брой състезатели в категория. Хората, на които са разчитаме най-много, са Ивайло Иванов, Янислав Герчев, Даниел Дичев, Валентин Алипиев и още доста по-млади състезатели. От младите не търсим резултат, това е един комфортен миг да влязат и да изгорят в огромното съревнование, съобщи Кордужиев.


Смятам, че екипът ни е добър. Работим старателно, както федерацията, по този начин и треньори и експерти. Имаме вяра, че нещата ще се получат и ще имаме медали. Джудото по принцип е един доста тежък спорт, с доста огромна повсеместност и даже за стотна от секундата не знаеш какво може да се получи. Надявам се, че с малко шанс на Европейското ще вземем един или два медала в лицето на Ивайло, Янислав и Ивелина, добави президентът на родната централа Иван Василев.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР