Двама от най-богатите хора в света - Илон Мъск Ѝлон

...
Двама от най-богатите хора в света - Илон Мъск Ѝлон
Коментари Харесай

Илон Мъск за Бил Гейтс: Убеден съм, че той е категорично луд

Двама от най-богатите хора в света - Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател, и не са в положителни връзки. Това демонстрира поредна извадка от биографията на Мъск, която е написана от Уолтър Исааксън и е учредена на 3 години взаимна работа и следване на Мъск пред работните му дни и срещи.

Биографията към момента не е на пазара, само че през последните дни Исааксън разгласява извадки от разнообразни моменти. Един от тях споделя за връзките на Мъск и Гейтс и по какъв начин макар техните опити да станат другари, в последна сметка се получава тъкмо противоположното. През годините Мъск и Гейтс са се виждали няколко пъти, нормално за малко. В началото на 2022 година Гейтс води сина си Рори на обиколка в SpaceX, като там се срещат с Мъск още веднъж. Гейтс споделя на Мъск, че желае да поговорят за филантропия и климат, на което Мъск дава отговор, че е заинтересован.

Оказва се, че Мъск не разполага с помощник или екип, който да приготвя срещите в календара му, а прави всичко това самичък, тъй като желае да управлява графика си. Гейтс пък има цялостен екип, само че в тази ситуация взема решение също да уреди срещата си с Мъск непосредствено. Двамата се срещат във фабриката на Tesla в Тексас. Първоначално са заинтригувани един от различен поради общите си черти - да изградят огромни компании от нулата и да са били с купата " най-богат човек в света ". И двамата обаче не обичат да отстъпват, а големият им разсъдък и знания води до невисок предел на толерантност с разнообразни гледни точки, написа vesti.bg.

По време на срещата се е оказало, че гледните им точки са много разнообразни. Гейтс не счита, че батериите ще са удачно решение за електрически камиони и че слънчевата сила ще е измежду главните решения на климатичния проблем. Гейтс е приказвал с съответни цифри. " Това е сфера, в която явно аз знаех повече от него ", споделя Гейтс пред Исааксън.

Освен това, Гейтс е подлагал на критика концепциите на Мъск и за Марс. Според него манията на Мъск по Червената планета е странна. Все отново не всичко е било рецензии. Гейтс е харесал фабриката на Tesla, познанията на Мъск за машините, сателитния интернет Starlink и други действия на Мъск. По отношение на филантропията, Гейтс е предложил 5 плана, които да са проява в какво може да влага Мъск. Самият Мъск обаче счита метода за малоумен и вижда повече изгоди за климата, в случай че се влага в Tesla.

Истинският развив в връзките идва, когато Мъск схваща, че Гейтс продава " на късо " акции на Tesla, т.е. съгласно Гейтс Tesla е на неправилен път и ще загуби. Гейтс в действителност е изгубил 1.5 милиарда $ от сходна позиция против Tesla. Но продавачите " на късо " са в най-черния от черните описи на Мъск. " Извиних му се. След като той разбра, че съм продавал " на късо ", стана супер недодялан към мен, само че той е супер недодялан към толкоз доста хора, тъй че не можеш да го приемаш персонално ", споделя Гейтс. Основателят на Microsoft е считал, че интереса към електрически коли ще е по-малък от наличностите и това ще срине цените.

Мъск счита тъкмо противоположното - ползата постоянно ще е по-голям от наличностите. Фактът, че Гейтс дефакто е бил срещу Tesla, съществено е ядосал Мъск. " Как може някой да го е грижа за климата и да е против компанията, която прави най-вече за климата? Това е двуличие. Защо искаш да правиш пари от неуспеха на компания за устойчиви коли ", реагирал Мъск пред Исааксън.

Месец след злощастната среща Гейтс изпратил на Мъск обещаните хрумвания за вложения във филантропски планове. Мъск дал отговор единствено с въпрос: " Още ли имаш половин милиард $ на късо против Tesla? " Гейтс признал, че да, не е " изчистил " позицията си. Отговорът на Мъск бил пряк и финален: " Съжалявам. Не мога да приема концепциите ти за филантропски планове за климата съществено, когато имаш голяма позиция против Tesla - компанията, която прави най-вече за климата ".

Тогава Мъск споделил на Исааксън: " Убеден съм, че той е изрично вманиачен (и гъз до мозъка на костите си). Наистина желаех да го харесам... "

И до момента в който Мъск по-късно се подиграваше на Гейтс в Х, самият Гейтс е по-дипломатичен. По-късно през 2022 година той е бил на вечеря във Вашингтон, на която присъстващите остро подлагали на критика Мъск. Гейтс им споделил: " Може да се чувствате както желаете за държанието на Илон, само че няма никой различен в наши дни, който е направил повече от него, за разширение на границите на науката и нововъведенията ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР