Двама от лидерите на Левски - Борислав и Радослав Цоневи

...
Двама от лидерите на Левски - Борислав и Радослав Цоневи
Коментари Харесай

Близнаците Цоневи с равносметка за отминаващата 2021 година

Двама от водачите на Левски - Борислав и Радослав Цоневи - направиха равносметка на отминаващата 2021 година Ето какво споделиха близнаците в изявление за " България през днешния ден ":

С какви усеща изпращате 2021-а?

- Борислав: С положителни усеща. Най-важното за мен и Ради е цялото ни семейство да е живо и крепко. Ние също. Радвам се, че участвахме във всички вероятни мачове за " Левски " този полусезон.

- Радослав: С положителни усеща. Стартът на годината не беше доста добър за мен в професионален проект. Надявам се през 2022 година да имам единствено хубави моменти.
 Мишо Вълчев: Едно присъединяване в Европа е належащо за Левски
Мишо Вълчев: Едно присъединяване в Европа е належащо за Левски

" Разликата сред тимовете в шампионата не е толкоз огромна "

Краят на годината постоянно е време за равносметка. Каква е вашата?

- Б : Трудна година за нас. Бяхме контузени първоначално. В професионален проект не ни се получиха доста добре нещата, защото първоначално се възстановявахме от интервенции. Тепърва влизахме във форма. Накрая имахме положителни резултати с тима. За националния изиграхме хубави мачове, дебютирахме и двамата. Надявам се идната година да сме здрави и да жънем по-големи триумфи.

- Р: Когато стартира тази година, си сложих за цел да се изцелявам и възстановя изцяло. Също да играя във всички мачове без никакви здравословни проблеми. Последните три-четири месеца нямам изтърван дуел. Това беше огромната ми цел за 2021-а. Тепърва ще си слагам по-високи.

Левски още веднъж мина през доста тежки моменти. Кога беше най-трудно?

- Б: То още не се е разминало всичко изцяло. На подготовката през лятото беше най-тежко. Тогава не бяхме взимали заплати от 4-5 месеца. Бяхме останали най-малък брой играчи, нямахме лагер. Някои нямахме контракти. Не се знаеше какво ще се случва с клуба. След тежки травми с Ради - не бяхме играли близо година - много тежки решения трябваше да взимаме. Не ни беше елементарно, само че се веселя, че нещата се оправиха. Бяхме сигурни и по тази причина останахме.

- Р: Най-трудно сигурно беше по време на подготовката, когато тренирахме и играехме в другарските срещи дребна група играчи. Повечето от нас бяха и без контракти. Радвам се, че това нещо мина. Надявам се в бъдеще нещата единствено да се усъвършенстват.
 Нови финансови правила в Левски през 2022 година
Нови финансови правила в Левски през 2022 година

Ще влязат ли в действие концепциите на Станимир Стоилов?

През пролетта Левски оцеля поради морала на част от играчите. Не си тръгнахте, когато нямаше пари. Кое беше това, което ви задържа?

- Б: Пролетният полусезон приключи по добър метод за нас с няколко победи. Като цяло не беше прелестно, тъй като много хора - множеството от чужденците - си потеглиха поради неизплатени заплати. С Ради искахме да останем в Левски в най-тежкото състояние, защото постоянно ни е подавал ръка. Израснали сме тук и изискуем всичко на този клуб и на почитателите. В най-трудните моменти е обикновено с нашето образование да желаеме да останем и да помогнем.

- Р: Това е Левски! Заслугата е на почитателите, управлението, което виждахме, че прави всичко допустимо да стабилизира нещата. Те бяха нашата мотивация. Също по този начин треньорът Живко Миланов, който остана и оказа помощ на клуба в този толкоз сложен миг. Ние се чувствахме длъжни да сме част от този възстановителен развой. Дадохме всичко от себе си.

Пропуснахте огромна част от пролетта поради травмите ви. Колко мъчно беше да гледате в профил и имаше ли миг на обезсърчение?

- Б: Имахме доста сложен интервал, само че към този момент сме го позабравили. Имаше тежки моменти освен в професионален проект с Левски, а и персонални. Не се чувстваш човек все едно, когато не тренираш, не си с тима, не си пълностоен. Това те убива всеки ден. Радвам се и съм горделив, че с Ради се върнахме във форма и демонстрираме все по-добри игри. Мисля, че неприятното към този момент е зад тила ми. Преодолял съм го и в този момент мисля единствено положително. Дано пролетта сме единствено с хубави страсти. Ако може, да спечелим нещо с нашия обичан тим.

- Р: Най-трудните моменти за нас бяха на подготовката в Хърватия. Тогава тимът всеки ден тренираше по два пъти, играеха мачове. Ние бяхме в стадий, в който съвсем ни забраняваха да подвигаме натоварванията, а доста ни се искаше. След това беше тежко да гледаш тима по какъв начин играе в някои мачове, в които не се получаваха нещата. Искаш да окажеш помощ, а не можеш. Тези неща ни мотивираха още повече да сме по-сериозни, когато се върнем. Да оказваме помощ.

Феновете не стопираха да ви поддържат по време на възобновяване. Това какъв брой значимо беше за вас?

- Б: Изключително значимо. Още когато се контузихме, получихме безчет позвънявания и известия. В началото на сезона, когато Ради отново се контузи, загубихме първите четири мача. Аз също не се усещах в най-хубавото си положение. Имах физически проблеми, само че нямаше по какъв начин да не играя. Не можех да дам всичко от себе си, защото не бях в оптимална форма и това доста ме дразнеше. Във всеки един миг на терена след мач и в обществените мрежи почитателите постоянно са ни подкрепяли. Безкрайно им благодаря, доста сме задължени.

- Р: Голяма мотивация беше за нас да се върнем и да сме на равнището, на което сме били преди. Много им благодарим за тази тяхна поддръжка. То се видя, тъй като ние малко рискувахме и избързахме с възобновяване. Още на шестия месец и половина от интервенциите играхме. Не се пестяхме в единоборствата, тренировките и мачовете. Не единствено поради нас самите, а и поради тях го направихме.
 От
От " Герена ": Левскарите за следващ път преподават урок по обич

Събраха половината сума за U17 и U19

Подсъзнателно имаше ли боязън в първите мачове след травмата?

- Б: Завръщането с гол беше прелестен миг. При нас думата " боязън " не се употребява. Няма по какъв начин да ни е боязън от нещо след тежките моменти - освен травмите, и в живота сме се сблъскали с много компликации. Това ни е направило много мощни. Няма по какъв начин да ни е боязън от една травма или мач. От тази позиция нямаше проблеми.

- Р: При Боби се получи доста добре. Още с влизането си в първия мач след 15 минути вкара гол. Така пада един товар, който си носил дълго на гърба си. При мен по същия метод. Влязох с " Черно море " за последните 25 минути. Подадох за един от головете и спечелихме мача. Преди това имах някакви подозрения дали ще съм пълностоен. Дали няма да наподобявам смешно, да се вардя в единоборства и така нататък Но когато стартира мачът, се отпуснах. След това си споделих: " Ето, отново е същото. Няма никаква смяна! Само би трябвало да подобря още физическата подготовка и всичко ще бъде наред ".

През лятото започнахте подготовка с тима, макар че бъдещето на клуба беше неразбираемо. Какво ви накара да останете?

- Р: Имаше моменти, в които не виждахме доста светлина в тунела. Всички си потеглиха, 4-5 месеца не ни бяха давали заплати. Реално клубът беше пред банкрут. Всеки ден имаше изявления от разнообразни хора, че действително Левски няма по какъв начин да продължи, няма по какъв начин да вземе лиценз. Всякакви отрицателни неща, само че виждахме напъните на управлението. Те ни увериха, че би трябвало да се изчака още малко, а да се случат нещата. Ние проявихме нужното самообладание.

Сменихте трима треньори през тази година. Това до каква степен повлия на представянето на тима?

- Б: Не единствено това беше казусът. Хубаво е да има един треньор, който да си наложи правилата и методите на работа. Ние да свикнем с тях. Финансовото положение на клуба беше много тежко и изискванията за работа не бяха положителни за предходните треньори и футболистите. Смяната на наставниците е най-малката причина за неприятното положение на клуба.

- Р: Смяната на треньора някой път е положителна за самия тим. В различен случай не толкоз. Този сезон сме напълно друг тим от предния. Само Драган Михайлович и Здравко Димитров от предишния главен състав играят сега. Надявам се след добра зимна подготовка напролет да изглеждаме по друг метод.

Какво промени Станимир Стоилов с идването си и свикнахте ли с условията му?

- Б: Промени много неща. Има още какво да ни демонстрира, защото има разнообразни възгледи по какъв начин ще наподобява тимът. Според мен той желае да се подобряваме всеки ден. Тимът да наподобява по напълно друг метод от това, което е сега. Надявам се с шанс - да сме здрави всички футболисти - да оказваме помощ на това, което желае. През втория полусезон резултатите да са позитивни.

- Р: Започнахме с сътрудниците да привикваме с метода на игра, който той желае. Аз съм на мнение, че колкото повече неща научаваме и подвигаме равнището си, толкоз повече ще се подвигат условията. Това е добре, тъй като ще се развиваме. Рисково е да променяш тотално навиците и играта на един тим. За няколко месеца няма по какъв начин да стане. Подготовката в този момент ще повлияе добре. През пролетта имаме значими мачове и цели, които да преследваме.
 Патрик-Габриел Галчев: Не си представях, че ще заиграя в Левски, само че ето, че това се случи
Патрик-Габриел Галчев: Не си представях, че ще заиграя в Левски, само че ето, че това се случи

Няма по какъв начин тимът да потъне, споделя той

След шестото място в този момент какви са задачите напролет?

- Б: Целите постоянно са да сме в първите три места. В момента с това положение ще е супер, в случай че успеем. Този полусезон като резултати най-после излезе, че не сме надалеч от тройката. По-важно беше друго - да създадем тим, самият клуб да действа вярно. Да има успокоение от финансова позиция. Когато не си взимал заплати 4-5 месеца - тук имам предвид и чиновниците на клуба - не е прелестно. Атмосферата не е ОК. Затова се погрижиха хората от " Палмсбет ", за което им благодаря. Всичко се подрежда и ще бъде още по-добре през втория полусезон.

- Р: Нямаме действително сложена цел от управлението да приключим на несъмнено място. Момчетата, които познаваме тима, знаем защо става въпрос. Наясно сме задачите какви са. Със сигурност - Купата на България. Ние сме на 1/4-финал и остават четири мача до спечелването й, в които ще дадем всичко от себе си. В шампионата ще гледаме да побеждаваме всеки. Тази година нито един тим, включително " Лудогорец " и ЦСКА-София, не ни надиграха. Няма от какво да се опасяваме. Трябва да се развиваме, да подобряваме доста неща и по-късно каквото стане.

Завършвате годината като голмайстор (Боби) и асиситент (Ради) №1 в тима.

- Б: Винаги съм казвал, че головете доста ме радват. Тренирам за това всеки ден и желая да оказвам помощ на тима. Всички споделят, че имам пет гола. Аз ги броя шест. Този в Пловдив от ВАР е написан, че е автогол, само че за мен си е напълно мой. Затова си броя, че имам шест попадения. Няма значение кой какъв брой гола има в тима. Не ги броя, с цел да се съпоставям с моите сътрудници. Имам си лични възгледи и цели. Те са по-важни за мен.

- Р: Когато оказвам помощ на тима, е добре за мен. Мога още да усъвършенствам успеваемостта си. Не си слагам ниски цели и не се удовлетворявам с дребни резултати. Моята роля в тима е малко по-различна. Дори и да не вкарам гол или да подам, има друга работа, която би трябвало да правя. Когато се разпиша или асистирам, е още по-хубаво.
 Нови левскарски продукти от сбирката
Нови левскарски продукти от сбирката " Памет "

На пазара са пуснати значки, като приходите от тях ще отидат за школата на клуба

Как приехте слуховете към вас предишния месец? Някои неща не бяха рецензия или вести, а нападки.

- Б: Като цяло се опитваме да стоим встрани от тези неща. Не ни въздействат до някаква степен. Но някои хора прекалиха и прекрачиха границата. Не беше прелестно, защото ние сме от водещите играчи в клуба. По принцип мисля, че би трябвало да се потушават тези неща от клуба с някаква позиция. Няма по какъв начин ние след всевъзможни публикации да споделяме какво е и какво не е. Нашата работа е на терена. Ако има нещо, би трябвало да бъде изчистено от клуба. Както направи господин Стоилов на няколко пъти.

- Р: Това не бяха рецензии към футболната част. По-скоро бяха някакви странични неща и интриги, които не бяха приятни за нас. Гледаме да стоим настрана от тези неща и да се фокусираме напълно върху работата ни.

Вече 12 години сте в Левски. Кой е моментът, който няма да забравите в никакъв случай със синята фланелка?

- Б: Може би в този момент лятото беше много прочувствено. Не беше прелестно, само че също по този начин беше и паметен миг. Всички хора си потеглиха. Всеки ти споделя по какъв начин Левски ще банкрутира и да не оставаме. Но ние знаем в какъв тим се намираме. От 12 години сме там. Дължим всичко на този клуб. Няма по какъв начин да го не помни този миг. Също и по какъв начин преди години започнахме да упражняваме с първия тим. Беше необикновено за нас.

- Р: Дебютът ми на 16-годишна възраст е най-хубавият за мен. След това попадението ми против ЦСКА на стадион " Васил Левски ", макар че за жалост по-късно загубихме. Това беше първият ми гол за Левски в професионалния футбол, а и в дербито. Имаше и пет-шест мача, в които Левски не беше отбелязал гол.

Има ли към този момент диалози с вас за продължение на договорите ви?

- Б: Засега не сме говорили на тази тематика с управлението.

- Р: До момента няма.

Вече сте част от националния тим. Какво е да играете за България един до друг с брат си?

- Б: Това беше необикновено възприятие. Още повече че беше ненадейно. За първия ни мач Ради го извикаха по-късно. На идващия ден се разбра, че ще играем и двамата. След това играхме и с Украйна бяхме на терена. Радвам се да съм част от този тим. Тук е моментът да благодаря на господин Ясен Петров, че ни извика и ни даде късмет да дебютираме.

- Р: Чувството е неповторимо. Дълги години мечтаехме за това. Сега пристигна времето да играем за националния тим. Чест и наслаждение е да представяш родината. Надявам се и в бъдеще да продължаваме. За това работим.
 Левски не може да откри тим за ненужния Христос
Левски не може да откри тим за ненужния Христос

Малко са искащите за неговия подпис

Какво попречи на България да се показа по-добре в квалификациите?

- Б: Резултатите са плод на предходни дейности -как се ръководи освен футболът, само че и страната. Това е доста дълга тематика. Дали ще сме с 2-3 мача с по-добри резултати, това не е главното. Трябва генерално да се оправят нещата и да тръгне нагоре освен футболът, само че и страната напред.

- Р: Със сигурност тимовете на Швейцария и Италия са много над нашето равнище. Не съм аз индивидът, който да дава оценки. Когато съм на терена и ми гласоподават доверие, виждам да се разпределям и да давам най-хубавото.

Какво си пожелавате за 2022-а на вас и какво на почитателите?

- Пожелаваме си най-много здраве. А на почитателите пожелаваме Купата на България.

НАКРАТКО
Любим тим Б: Барселона. Р: Реал (М).
2 Любим футболист Б: Лионел Меси. Р: Меси.

Любимо състезание Б: Англия, Висшата лига. Р: Висшата лига.

4 Кой бие по-добре фалове от двамата? Б: Аз ще кажа, че съм аз. Ради ще твърди, че е той. Р: Аз.

5 Кой си изпуска повече нервите на терена? Б: Предполагам, че аз. Р: Боби.

6 Спорт отвън футбола Б: Волейбол. Р: Волейбол, тенис.

7 Кога за последно те сбъркаха с брат ти? Б: Сигурно през вчерашния ден. Почти всеки ден се случва. Р: Всеки ден ме бъркат. Все се намира някой да го направи.

8 Най-смешният случай на комплициране? Б: Имаше една забавна преживелица, когато имахме рожден ден с Ради. Едно момче пристигна и единствено на мен честити. Каза на всички, че аз имам рожден ден. Беше много занимателно. Р: В националния тим на първия лагер, когато не бях извикан. Ясен Петров е споделил моето име, визирайки Боби за някаква обстановка. Всички са се забавлявали в залата, тъй като Боби беше на лагера, не аз. Доста се смях, като ми сподели. Много хора ни одобряват като едно. Ние сме едно цяло, имаме много мощна връзка.

9 Какво те нервира у брат ти? Б: Само някой път на терена, когато и той желае да бие всички фаулове. Това ме нервира, само че няма по какъв начин да го трансформира. Р: Някой път на терена има жълт картон и продължава да се разправя и даже да влиза по-остро. Това го държи съсредоточен и е методът му на игра. Така оказва помощ на тима. Казал съм му, че футболист като него, когато има до мен на терена, постоянно се чувствам по-силен и по-смел.

10 В какво той е по-добър от теб? Б: По-овладян и спокоен е от мен. Р: В дузпите е по-добър, макар че изпусна последната. Като цяло аз го доминирам във фауловете, а той мен в тях.

11 Ако не бях футболист, щях да съм... Б: Треньор. Р: Пак със спорт нещо. Може би лека атлетика.
 Левски ще търси гении за школата
Левски ще търси гении за школата

Желанието на Станимир Стоилов и академията на " сините " да стане още веднъж водеща в България
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР