Двама от кандидатите в конкурса за генерален директор на БНТ

...
Двама от кандидатите в конкурса за генерален директор на БНТ
Коментари Харесай

СЕМ дава 7 дни на Сашо Диков да докаже стаж в телевизия -

Двама от претендентите в състезанието за общоприет шеф на Българска национална телевизия имат пропуски в документите и получиха 7-дневен период да ги отстранят.

Това са известният тв публицист Сашо Диков и преподавателят от журналистическия факултет на Софийския университет Светлана Божилова.

Парадоксално, Диков - чиято кариера минава на екрана, включително на Българска национална телевизия, би трябвало да потвърди най-малко пет години стаж в телевизия. Това значи, че евентуално не е показал копие от трудовата си брошура. Божилова пък не е показала автобиография и обобщение на концепцията си, стана ясно по време на днешното съвещание на Съвет за електронни медии.

Останалите шестима претенденти са показали цялостния комплект документи и не престават в идващия стадий на състезанието. Това са досегашният общоприет шеф Емил Кошлуков, Венелин Петков, Василена Матакева, Сашо Йовков, Красимир Ангелов и Ирина Величкова.

До 15 юни Съвет за електронни медии щe разгласи кои са позволени до същинската част на състезанието. Събеседването с утвърдените е на 27 и 28 юни, а 29 юни петимата членове на съвета ще гласоподават какъв да е идващият общоприет шеф.

Тригодишният мандат на Емил Кошлуков изтича при започване на юли.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР